Farkas Richárd séfként állandó kísérletezésben van, klasszikus ételeket helyez új dimenzióba az Őriszentpéteren található Pajta étteremben. Három év alatt számtalan ételkölteményt kreált az Őrség szívében, nem véletlen, hogy megesett, valaki Rómából jött Magyarországra, csak azért, hogy megkóstolhassa a 31 éves séf kreációját.
Richárd persze hosszú utat tett meg addig, hogy az elismert hazai séfek közé tartozzon. Egy pápai kifőzdében kezdte a pályafutását, ami azért nem egy inspiráló közeg. „Rögös karrierutat jártam be, de utólag hálás vagyok, hiszen a rossz tapasztalatok is kellenek ahhoz, hogy az ember építkezni tudjon” – mondja a népszerű séf, aki budapesti, közkedvelt, nívós éttermekben és
Barcelonában is dolgozott egy Michelin-csillagos étteremben, mielőtt Őriszentpéteren valósította volna meg önmagát.
A tehetségét nézve akár meglepetés is lehet, hogy korábban megbuktatták az egyetemen turizmus és vendéglátás szakon ételkészítésből. „Én akkor már főállásban dolgoztam, méghozzá egy pesti topétteremben, ráadásul szinte éjjel-nappal. Bojkottáltam a főzelékfőző gyakorlatot, amiért megbuktattak ételkészítésből. Otthagytam az egyetemet, amit kicsit sem sajnálok, mert sajnos nagyon elavult a képzés” – folytatja Richárd.