Orbán Viktor végső búcsút vett Kriza Ákostól

2021. január 30. 15:47

„Büszkék vagyunk arra, hogy melletted harcolhattunk” – írta posztjában a miniszterelnök.

2021. január 30. 15:47
null

Orbán Viktor végső búcsút vett Miskolc egykori polgármesterétől, Kriza Ákostól. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy melletted harcolhattunk. Isten Veled, Kriza Ákos!”

 – írta a miniszterelnök rövid Facebook-posztjában.

Kriza Ákos visszaadta Miskolc jövőjét, mindig ment előre a legnagyobb ellenszélben is, a bírálatok és a rágalmak ellenére is – mondta Orbán Viktor a temetésén, szombaton. A kormányfő beszédében kiemelte: nehéz egyszerre búcsúzni a polgármestertől, a bajtárstól és a jóbaráttól. Úgy vélte, Kriza Ákos többet élt, mint ő, de meglehet, többet bármely jelenlévőnél, mert tizenöt évet élt egy gyógyíthatatlan betegség, vagyis a közvetlen életveszély és az elmúlás „naponta visszatérő gondolatának árnyékában”, és az ilyen élet napjai sűrűbbek, súlyosabbak és értékesebbek.

Közölte: első pillantásra úgy tűnik, a sors kegyetlen volt hozzá, de az is lehet, hogy épp ellenkezőleg, „az Úr kegyes volt" hozzá, mert időben szólt. Tizenöt évvel ezelőtt szólt neki, hogy rendezze át az életét, mert olyan betegség költözött belé, amely bármely pillanatban ledöntheti a lábáról – idézte fel.

Hozzátette: szólt, hogy neki másképp kell élnie, beosztania az idejét és az erőit.

A miniszterelnök azt mondta, ezért Kriza Ákosnak másképp kellett dolgoznia, különbséget tennie fontos és lényegtelen dolgok között. Ezért lehet azt gondolni, hogy többet és mélyebben élt, mint mások – magyarázta. Úgy fogalmazott, sokan futnak az elmúlás elől, sokan „aligha tudták volna elhordozni az elmúlás naponta visszatérő gondolatát és annak mázsás súlyát”. Kriza Ákos azonban nem futott el, nem roppant össze, nem vágyott az áldozatot megillető együttérzésre és sajnálatra – mondta.

Megjegyezte: a volt polgármester nem vesztegetett el egyetlen pillanatot sem, meglátta és elfogadta ebben a harcban az Istentől kapott lehetőséget. Orbán Viktor hangsúlyozta: most elbúcsúzik tőle, és Magyarország miniszterelnökeként,

Azt mondta, Kriza Ákos látta, mekkora a feladat, és azt is látta, hogy ami máshol működhet, az itt kevés lesz. Itt a bizalmat csak kemény munkával lehet kiérdemelni, itt olyan ember kell, aki a városnak nemcsak jó gazdája, de menedzsere, orvosa és kezelője is lesz, és ő éppen ilyen volt kilenc éven keresztül – közölte a kormányfő. Hozzáfűzte: Kriza Ákos visszaadta Miskolc jövőjét.

A fideszes politikus 2010 és 2019 között volt Miskolc város első embere. Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, a városvezető halálának hírét özvegye közleményben jelentette be január 18-án. Kriza Ákos 56 éves volt.

Büszkék vagyunk arra, hogy melletted harcolhattunk. Isten Veled, Kriza Ákos // We are proud to have fought with you. Rest in peace, Ákos Kriza!

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. január 30., szombat

 

(Címlapkép: Facebook)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. február 01. 06:47
ISTEN ÁLDJA ÉS ÓVJA MEG DR.ORBÁN VIKTOR KIVÁLÓ MINISZTERELNÖKÜNK MINDEN LÉPÉSÉT!!! AKÁR BETEG AKÁR EGÉSZSÉGES, AKÁR IGAZ AZ AMIT RÓLA IR VAGY MOND VALAKI AKÁR NEM! AZ ÚR VELE VAN ÉS EZ ELÉG, SŐT EZ A LEGTÖBB!
syphax
2021. január 31. 11:00
NEM(!!!) DR. ORBÁN ELLEN IDÉZTEM a fentieket. Aki Dr.Orbánt, Kriza Ákos barátját bántja SEMMIT NEM ÉRT A MI MISKOLCI VILÁGUNKBÓL.SŐT. EGYETLEN REMÉNYSÉGÜNK MA--HOVATOVÁBB--IGAZ MINISZTERELNÖKÜNK A ZSENIÁLIS DR.ORBÁN VIKTOR!!!! EGYEDÜL DR. ORBÁN AZ "AKI VAN(!!!)"..ÉS LESZ IS! KÖVETJÜK ŐT!!!
syphax
2021. január 31. 09:02
Kriza Ákos temetésére NAGY LÁSZLÓ VERSRÉSZLET : ".......Most harangok szólnak: Bim-bam, birodalom, uradalom, nyugadalom, bim-bam, forradalom, uralom, irgalom, sírhalom, bim-bam! – Hervad a harangszó, jön most a szép ceremónia: Cirkum dedérunt mé, gemitusz, mortisz, dalóraszin fernó, látod-e szép Baba ló, fehér ló, Babusék Baba lova, fehér hajú, fehérnek fehére, de szedres farú, látod-e, mit kellett néked megérned, lestrapáltak, megszakasztottak téged, zab helyett zabszalmát löktek néked, mégis te csikóként ugrándoztál, soványan is táncikáltál, szép Baba ló, vénülten is nagy volt igyekezeted, láng volt a te lelked, szép Baba ló, de bazaltot fuvaroztattak véled, csak vaslapáttal tapogattak meg téged! Huncut bognár, kutya kovács, kurva köteles, szar szíjártó, bűnbocsánat néktek sose lesz, pökök rátok máma, szintúgy a gazdára, a garázdára, annak csak a szamár való, nem a Baba ló, de még a szamár se, ilyen ember sintérember kezibe való! Húzd a hámot, itt szakadj meg, ez a divat. itt döglesz meg, Úristened magához hivat. Lám-e, csak a csontod maradt, szép Baba ló, édes lóhus dögevőknek volt mennyei jó, már ugató kriptáid a sok tarka ebek, veres rókák, de a patát egy se ette meg, pata nékem lábra való, te szép Baba ló! Megáldalak szép virágszem, lángszem, lámpám örökre, szanktusz, spiritusz, ámen! Szertartásnak vége, csak vadgalambok "
Coccothraustes
2021. január 30. 22:27
Kár érte. Fiatalon távozott de beteljesült, alkotó életet hagyott maga után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!