Monolit-rejtély megoldva: Pamkutyáék az elkövetők

2020. december 19. 09:48

A Pamkutya néven elhíresült komikus testvérpár magára vállalta az újpalotai monolit felállítását.

2020. december 19. 09:48
null

„Mi építettük meg a magyar monolitot” – jelentette be pénteki adásában a Pamkutya néven elhíresült YouTube videókat gyártó testvérpár, akik részletesen elmesélik az országot napokig izgalomban tartó sztori egészét.

Az első monolit az USA egyik államában, Utahban, a sivatagban bukkant fel. A titokzatos fémoszlop nem sokkal később eltűnt. Szemben Pamkutyáékkal, a utahi monolitot senki nem vállalta még magára, ám feltételezhetően egy új-mexikói művészcsoport állhat a háttérben. Azóta több monolit is feltűnt, először csak Amerikában, majd Európában is, előbb Romániában és Belgiumban, végül pedig Magyarországon is – Újpalotán.

Az újpalotai monolit hatalmas népszerűségnek örvendett a magyar sajtóban, sokan meglátogatták a teljesen véletlenszerű helyen álló rejtélyes tárgyat, még a Hide the Pain Harold néven világhírű mémmé vált nyugdíjas villamosmérnök, Arató András is.

 

 

Pamkutyáék beszámoltak róla, hogy a rozsdamentes acélból készült monolit múlt hét csütörtökön készült el. Kiemelték, jól esett nekik, hogy a magyar sajtó foglalkozott vele, ugyanakkor rosszul, hogy többen leszólták alkotásukat. Többek közt a Telex is írt arról, hogy az újpalotai monolit nem tömör, mindössze egy fémvázra szegecselt lemez. Pamkutyáék kiemelték, hogy pont ezzel tisztelték meg az eredeti alkotást, ami szintén nem tömör volt. Kiemelték, hogy egy tömör monolit körülbelül 2 tonnás lenne, melyet csak daruval tudtak volna felállítani.

A monolitot rövid pályafutása alatt többen is megpróbálták kidönteni – sikertelenül – , ugyanakkor senki nem kísérelte meg ellopni. A monolitot végül a felállítók, Pamkutyáék szerelték le.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2020. december 19. 21:36
Agyára ment mán sokaknak a karantén.
Gyéressy Károly
2020. december 19. 19:43
Nem monolit és nem műalkotás. A többi stimmel.
flesh ripper
2020. december 19. 16:41
nem lit...nem mono
nempolitizálok
2020. december 19. 15:32
Nahát, valaki azt hitte a földönkívüliek? Csak nem a libsik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!