Rejtélyes monolitot találtak vadőrök a utahi sivatagban

2020. november 24. 15:52

Vagy egy kortárs művész, vagy a földönkívüliek tehették a fémtestet a sivatag közepére.

2020. november 24. 15:52
null

Vadjuhokat helikopterről számláló vadőrök véletlenül lettek figyelmesek egy rejtélyes tárgyra Salt Lake City közelében. A 3,6 méter magas sima fémoszlop vörös sziklák közé volt a talajba állítva és semmilyen jel nem utalt arra, ki és mikor vitte oda, valamint milyen célból állította fel azt – számolt be a BBC.

 

 

A helikopter pilótája, Bret Hutchings a KSLTV helyi hírcsatornának azt mondta: „Ez volt a legfurcsább dolog, amellyel repüléssel töltött éveim során a földön valaha találkoztam.” Bret Hutchings beszámolója szerint a tárgyra a hegyi juhokat számláló biológus lett figyelmes, aki miután észrevette a tárgyat, megkérte, hogy landoljon a közelében. 

Hutchings szerint a monolitot „valami újhullámos művész”, vagy Stanley Kubrick 1968-as, 2001: Űrodüsszeia című kultuszfilmjének rajongója készíthette. A filmben, amely Arthur C. Clarke regényének nyomán készült, egy láthatatlan idegen faj által létrehozott fekete monolitok jelennek meg hasonló módon a sivatagban.

Utah Állam illetékes hatóságának közleményében az áll: „Törvénytelen bármiféle struktúrát vagy művészeti alkotást engedély nélkül szövetségileg kezelt közterületeken felállítani, függetlenül attól, hogy az illető melyik bolygóról származik.” Művészettörténészek szerint a minimalista művész, a 2011-ben, 76 éves korában elhunyt John McCracken szobrász munkáira emlékeztet leginkább a tárgy.

(BBC)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. november 25. 05:18
Nem is tudtam hogy az Űrodüsszeiában Tordai Bence a főszereplő.
Tehetős Totó
2020. november 25. 03:55
Ejsze a földönkívülieket megdöbbentette az amcsik Pithecantropus-i színvonala, s a Holdról közelebb hozták azt a csodatevő monolitot..
szeekely
2020. november 24. 21:53
"függetlenül attól, hogy az illető melyik bolygóról származik" Lol
luisbathhelena
2020. november 24. 20:17
függetlenül attól, hogy az illető melyik bolygóról származik.- Van humora a helyi illetékeseknek :)) Amúgy valódi izgalmat csak az jelenthetne, eddig ismeretlen ötvözetből vagy fémből lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!