A rákospalotai kutyafuttatóban is feltűnt a rejtélyes monolit

2020. december 11. 15:33

A utah-i sivatag, Románia, Kalifornia, a Wright-sziget, Belgium után a 15. kerületben bukkant fel a fémoszlop.

2020. december 11. 15:33
null

Mi is hírt adtunk korábban arról, hogy vadőrök pár hete egy rejtélyes fémoszlopra bukkantak a utah-i sivatag egy eldugott pontján. A világsajtót is megjárt hírt követően a világ számos pontján bukkantak fel, eltérő minőségű újabb oszlopok Romániától Kalifornián át Belgiumig. 

Máig nem tudni, ki emeli a folyamatosan felbukkanó oszlopokat, ahogy azt sem, van-e bármi összefüggés közöttük. A mai reggelen azonban hazánk is csatlakozott a rejtélyes monolitokat jelentő országok sorába, miután a 15. és 16. kerület közötti réten felbukkant egy ilyen oszlop. A hírt az alfahír tette közzé, a lapnak egy olvasó küldött be felvételeket a budapesti oszolpról.

Az alfahír röviden összegezte is az Utah óta történt monolit-eseményeket: a Utah államban emelt, általunk is jelentett oszlop pár napra rá eltűnt, másnap azonban Romániában találtak egy nagyon hasonló  fémoszlopot, mely ugyancsak eltűnt két napon belül. Az ezt követő napon, Kaliforniában egy hegytetőn találtak egy újabb darabot. Négy nap múlva a háromszög alapú, tükröződő fémhasáb a Nagy-Britanniához tartozó Wight-sziget egyik védett tengerpartján tűnt fel.

Pénteken a Brussels Times már a második Belgiumban felbukkant monolitot jelentette. A rejtélyes oszlop először Kelet-Falndriában tűnt fel egy krumpliföldön (címlapképünkön ez látható), majd csütörtökön Limbourgban egy legelő mellett.

"A kelet-flandriai Derdermonde város lakói szerint a közel négy méter magas darab »kevésbé lenyűgöző«, mint korábbi társai, és most arról folyik az online diskurzus, hogy a hasonlóságon kívül vajon van-e bármi köze a korábban feltűnt példányokhoz” – számolt be az alfahír.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2020. december 13. 00:53
Elon Musk
NagyLaci
2020. december 12. 19:13
Ide még ebből a szarból is csak gagyi jutott.
Akitlosz
2020. december 12. 14:52
Az első képen se az oszlop teteje, se az alja, se az árnyéka nem látszik, pedig napos az idő. S ha az alapanyag megvan, akkor ollózás, szerkesztés. https://www.youtube.com/watch?v=wSdyY1prMjM
Akitlosz
2020. december 12. 14:38
Nagyon ráér a sajtó. Jól működik a hírgyártás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!