Demkó Attila: Szomszédaink Magyarország megcsonkítására törekedtek

2020. december 22. 21:01

A Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének vezetője értékelte Trianont előadásában.

2020. december 22. 21:01
null

Elérhető a Történelemkutatók Szakmai Egyesülete „Magyarország 1918-1919” című online „mesterkurzusa”. Mint az egyesület is írja, a koronavírus-járványra való tekintettel élő, személyes jelenlétet igénylő konferencia helyett digitálisan rögzített előadásokkal várják az érdeklődőket.

Az előadók közt szerepel Dr. Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének vezetője, aki stratégiai, valamint geopolitikai kontextusból értékelte Trianont.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. december 23. 11:23
Adalék a Tanácsköztársaság "honvédelméhez" Eytan Bentsur: Láng Európa szívében, Kun Béla hatalmának 133 napja, K. u. K. kiadó, 2010, című könyvéből: (Kun Béla) A román hadsereget gúnyolva és lenézve bátorította katonáit: "Ezek igazság szerint nem is igazi katonák - mondta - hanem gyávák gyülekezete, akiket külső tényezők irányítanak. És ha a magyar szerveződő hadseregnek nincs lőszere, akkor majd üvölt. A bátor kommunistának nincs egy késnél többre szüksége ahhoz, hogy megvédje a proletárdiktatúrát." (162.old.)
balbako_
2020. december 23. 10:29
A fő szarkeverő a cseh Benes és a román királyné Mária, aki kihálta a szövetségeseknél a magyar területeket.
kulakman
2020. december 23. 10:24
Szerintem Putyin néhány éve Viktornak odaígérte Kárpátalját , csak az aljadék eu keresztbe tett , pedig ha egyszer meginogna a status quo akkor lehetne keresni valamit! És igen annak van igaza aki szerint a két Bécsi döntés + délvidék sokkal igazságosabb lezárása lett volna vh -nak!
jóember
2020. december 23. 08:34
Demkonak volt már egy hasonló cikke itt, abban is a geopolitikai viszonyokat elemezte és jelölte meg trianon sorsszerű okozójaként. De szerintem téved, keveri az okot az okozattal. Nem beszél a belpolitikai történésekről, a 133 napról, a hadsereg leszereléséről, az állam de facto megszűnéséről. Trianont úgy mutatja be, mintha az tőlünk független külső okok következménye tett volna és nem a magyar vezetés alkalmatlansága, megbocsájthatatlan bűne. Magyarországot akkor nem legyőzték, hanem felszámolta saját magát, ez az igazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!