Negatív lett Bolsonaro koronavírustesztje

2020. július 26. 07:10

Jair Bolsonaro brazil elnök szombaton bejelentette, hogy negatív lett a koronavírustesztje, két héttel a fertőzése első diagnosztizálását követően.

2020. július 26. 07:10
null

Jair Bolsonaro brazil elnök szombaton bejelentette, hogy negatív lett a koronavírustesztje, két héttel a fertőzése első diagnosztizálását követően. Az államfő arról számolt be a Twitteren, hogy negatív lett a vírustesztje, azt azonban nem közölte, hogy azt pontosan mikor végezték el. Bolsonaro az utóbbi két hetet karanténban töltötte az elnöki palotában, miután július 7-én megállapították, hogy megfertőződött – melyről mi is beszámoltunk. Azóta háromszor is letesztelték, és mindhárom esetben pozitív lett az eredmény, egészen mostanáig.

Jelenleg Brazília a koronavírus-járvány egyik fő gócpontja, eddig mintegy 2,4 millió fertőzöttet és 85 ezer halottat regisztráltak. A szakértők szerint azonban a valós számok jóval magasabbak lehetnek a 210 millió lakosú országban a nem megfelelő mértékű tesztelés miatt. Jair Bolsonaro hónapokig megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” titulálva a betegséget, s a gazdasági újranyitást szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett és a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben.

Fotó: MTI/ EPA-EFE/ Marcelo Chello

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2020. július 28. 23:27
Ez ám a világszenzáció! A brazil elnök náthás lett, de már lábadozik.
héttörpe
2020. július 26. 12:29
Az index nagyon szerette volna, ha meghal, mert abból egyenesen levezették volna Orbán halálát is.
fraktoaster
2020. július 26. 11:13
Persze az Index fake news címadással hozza hírt... https://index.hu/kulfold/2020/07/26/a_brazil_elnok_szerint_valojaban_negativ_lett_a_virustesztje/ Nem mindegy ugyanis, hogy azt állítjuk, hogy az elnök szerint legutolsó teszt már negatív lett, vagy az elnök szerint az eddigi pozitív tesztek is valójában negatívak voltak (Az index ez utóbbit sugallja...) No comment.
nibiru
2020. július 26. 09:51
Milyen megbízhatóak ezek a tesztek....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!