Ismét pozitív lett Bolsonaro koronavírus-tesztje

2020. július 22. 18:46

Ismét pozitív lett Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírus-tesztje – közölte a latin-amerikai ország tájékoztatási minisztériuma szerdán.

2020. július 22. 18:46
null

Ismét pozitív lett Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírus-tesztje – közölte a latin-amerikai ország tájékoztatási minisztériuma szerdán, hozzátéve, hogy a 65 éves politikus jó állapotban van. A CNN Brazil helyi hírtelevízió úgy tudja, az elnöknek nincs láza, légzése, szívverése és vérnyomása pedig normális. Eddig legalább háromszor végezték el a koronavírus-tesztet Bolsonarónál, aki hónapokig megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” titulálva a betegséget, és a gazdasági újranyitást szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett és a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben. Bolsonaro jelenleg rezidenciájából dolgozik. Több minisztere is megfertőződött a vírussal.

Az elmúlt 24 órában több mint 41 ezer új fertőzöttet regisztráltak és 1367 halálesetet. Ezzel csaknem 2,2 millióra nőtt a fertőzöttek és 81 487-re a kór halálos áldozatainak száma Latin-Amerika legnagyobb országában. A valós számok azonban jóval magasabbak lehetnek a 210 millió lakosú országban a nem megfelelő mértékű tesztelés miatt. Ugyanakkor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a korábbiakhoz képest a fertőzöttek napi száma valamelyest mérséklődik.

Fotó: MTI/ EPA-EFE/ Joedson Alves

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2020. július 23. 11:54
Ez a fazon minden héten elkapja ezt a vírust.
JMoflicheque
2020. július 23. 10:28
próbálkozzon szifilisz teszttel, hátha akkor jobban jár!
VakzKommondor
2020. július 23. 08:59
isten barma
még fokozza
2020. július 22. 21:30
Egy erdőtűz is körülzárhatná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!