Az MSZP fellép a tavak „fideszes gyarmatosítása” ellen

2020. július 28. 12:55

A szocialisták népszavazási kezdeményezést nyújtottak be.

2020. július 28. 12:55

A Balaton, a Velencei-tó és más tavak „fideszes gyarmatosításának” megállítása érdekében kezdeményezett népszavazást az MSZP. Az aláírásgyűjtő-íveket kedden nyújtották be hitelesítésre a Nemzeti Választási Irodához (NVI). Tóth Bertalan pártelnök az NVI budapesti székháza előtt tartott, az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatón közölte, három kérdésben kezdeményeznek népszavazást. Szeretnék elérni, hogy lehessen ingyen fürdeni a Balatonban. A második kérdés arra vonatkozik, hogy a ma még köztulajdonban lévő strandokat ne adják el, azok ne kerüljenek a „ner-lovagok” tulajdonába. Tiltsuk meg ezek eladását! – szólított fel. Az ellenzéki politikus ismertetése szerint a harmadik kérdéssel változtatási tilalmat szeretnének elérni a még meglévő strandoknál, hogy ne lehessen lezárni azokat és ott apartmanokat építeni.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke szerint az elmúlt száz évben közmegegyezés volt arról, hogy kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok fürödhetnek a Balatonban, a Velencei-tóban vagy bármelyik magyarországi természetes tóban. Hozzátette: 2010 után indult, majd 2016-ban felgyorsult az a folyamat, amelynek révén a „ner-oligarchák” az érdekeltségükbe akarják vonni a Balaton, a Velencei-tó környékét, így szembekerültek a helyi lakosokkal, a civil szervezetekkel és mindenki mással, aki olcsó pihenőhelyet keres magának.

A szocialista képviselő azt mondta, a Balaton északi pártján 2-3 szabadstrand maradt, a déli parton még van pár. Keszthelyen például a fideszes önkormányzat idén zárta be az utolsó szabadstrandot, pedig a választások alatt azt ígérte, meg fogja azt őrizni – közölte. Elmondta, olyan megoldást szeretnének, hogy a fejlesztések is megvalósulhassanak, de az emberek sem szorulnak ki ezekről a helyekről.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2020. július 29. 21:38
Valaki számolja már ki, hogy családbarát rendszerünkben mennyibe kerül egy három gyermekes család strandbelépője? És ha a nyár minden hétében (akár kétszer) kimennének strandra ... azt inkább már ne is számoljuk. Nehogy már úgy állítsuk be, hogy valamilyen MSzP-Fidesz konfliktusról van szó. A közvagyon megánosításában harmonikus az együttműködés. A kedvezményezetteket nem izgatja, hogy éppen melyik párt van hatalmon. A Fidesz ostobasága, hogy ennyire magas labdát adott az MSzP-nek. Ha tényleg annyira családbarát, akkor már régen lépnie kellett volna, nem utólag kapkodni, mint a lex Gyöngyöspata, meg az iskolaőri szolgálat ügyében.
konfucius
2020. július 29. 07:51
Én pedig fellépek a szúnyogok zabhegyezése ellen. Mégiscsak méltatlan dolog, hogy a szúnyogok seregei zümmögés és csípkedés helyett kimennek a határba és 0-24-ben hegyezik a zabot. (Egy ideje már nem szedem a bogyót, amit felírtak, azóta kicsit bizonytalan vagyok abban, hogy mi valóság és mi képzelet.)
zakar zoltán béla
2020. július 28. 16:26
Korózs et. kék algás, zöld penészes kerti tava a görögországi Athina mellett, az kutya?!
Türelem
2020. július 28. 15:26
Az MSZP következetes és hiteles párt, kivont karddal harcolt a Velencei-tó idegen kezekbe adása ellen, börtönbe juttatta Gyurcsány barátját, Tátrait is a kaszinó botrányban. Az MSZP még igazi munkáspárt, bár vezetői ebből nem gazdagodtak meg, de minden adott ehhez, már tárgyalnak Ferivel az összeolvadásról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!