Új, angol nyelvű animáción a mohácsi csata

2019. március 01. 22:10

Egy külföldi csapat a világtörténelem leghíresebb ütközeteiről és hadjáratairól szóló sorozatában elkészítette az ütközetről szóló részt – magyar katonák nélkül.

2019. március 01. 22:10

A mintegy 15 perces videó pozitívuma, hogy történelmi kontextusba helyezi a magyar történelem egyik legtragikusabb csatáját, a legnagyobb negatívuma azonban az, hogy teljesen hiányzik belőle a korabeli magyar katona, azaz a fegyveresek ábrázolása csak török oldalról látható – állapítottuk meg elsőre.

Természetesen nem kell teljesen hiányolnunk a magyar jelenlétet, mert egy rövid várostrom erejéig feltűnnek a hármas halmos-Árpád-sávos zászlók, de az még egy előző, 15. századi esemény bemutatása kapcsán.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. március 03. 17:51
Egész jó. Volt egy Szulejmán c. filmsorozat is az egyik kereskedelmi tv-ben . Annak az első harmadában (ez még nézhető volt) is szerepelt a mohácsi csata, meg előzményei- sajátos török felfogásban. Érdemes rákeresni. A magyar irodalomban pedig Gulácsi Irén: Fekete vőlegények c. könyve igen színvonalas.
kingsjewel
2019. március 03. 07:14
Én régóta követem ezt a Youtube-csatornát. Azért tegyük hozzá, amatőr csapatról van szó, akik az egészet hobbiból csinálják, és Patreon-adományokból tartják fenn magukat. Magyar katonákat pedig azért nem látni, mert különböző Total War játékokat és azok modjait használják, amikor ilyen animációkat készítenek, azaz ezek nem a saját animációik. Sok mindent hiányoltam én is a videóból(például Tomorit meg sem említették), de ahhoz képest, hogy külföldi, nem lett rossz.
Senki Alfonz
2019. március 02. 20:41
A sok felsorolt tényező mellett azért kimaradt, hogy be voltak szarva az ország nemes urai, hogy fegyvert adjanak a népnek. Közeli volt még 1514 Dózsa Györggyel!!! Inkább hagyták veszni az országot. Az ország mostani nemes urai is félnek még annyira Dózsa Györgytől és szellemétől, hogy ötszáz év után - 2014-ben - nem mertek sehol sem megemlékezni róla, róluk!!!!!!! Mit is ér az olyan nép, az olyan ember, aki elfelejti a gyökereit????
balbako_
2019. március 02. 11:15
Az a helyzet, hogy ezt ne külföldtől várjuk! Ezt nekünk kéne megfilmesíteni, angol felirattal, vagy szinkronnal ellátni és ingyen a világ rendelkezésére bocsátani. Történelmünk nagyszerű tetteit nem külföld fogja felfedezni nekünk kell felkínálni nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!