Ennél durvább támadásokra is számítottam

2017. november 09. 07:25

A metoo picit sem magyar, de még csak nem is európai kampány, ez egy speciális amerikai kezdeményezés. Interjú.

2017. november 09. 07:25
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor

„Mi ösztönözte arra, hogy a politikusok közül először hangot adjon a kétségeinek a metoo-kampánnyal kapcsolatban? 

Végtelenül hibásnak tartom, amikor a politikai pártok lebénulnak a mai világ egyik legszorítóbb fájdalma kapcsán. A nők elleni erőszakról beszélek. 

Számított arra, hogy ennyire durván fognak reagálni a politikustársai? Mi a véleménye, miért reagáltak így? 

Ennél durvább támadásokra is számítottam. Mindazonáltal kevesen vannak, akik átgondolt véleménnyel bírnak. Többnyire inkább a polkorrektnek vélt hullámokon szörfözgetnek. Ez a magatartás azonban egyre kevésbé kifizetődő, amit jól mutat, hogy a Facebook-oldalam visszaigazolásai inkább engem támogatnak, a sajtótámadások ellenére is. Magyarul azt, hogy tartsunk mértékeket a különböző dolgok megítélésében. 

Hozzászólásából egyértelművé vált, hogy rossznak tartja a metoo kampányt, illetve azt a kommunikációt, amely ennek kapcsán általánossá vált. Ön is félti a férfiak társadalmi érdekeit?

Inkább ellentmondásosnak tartom. A metoo picit sem magyar, de még csak nem is európai kampány, ez egy speciális amerikai kezdeményezés. Ott ennek üzleti jelentősége is van. Vádak, háttér-megegyezések világáról beszélünk, hiszen olyanok is megszólalnak, akiknek a hallgatását korábban pénzzel váltották meg. Mifelénk leginkább a sajátos ugródeszka látszik mellékzöngének. Egyébként nem féltem a férfiak társadalmi érdekeit. 

A Belügyminisztérium statisztikái szerint az összes bűncselekmény között a nemi erkölcs elleni bűncselekmények gyakorisága hozzávetőleg 0.2 százalék. Mit gondol, ennek ellenére miért láttatják sokan úgy a magyar férfiakat, mintha széles tömegekben semmibe vennék, megsértenék a nők szexuális jogait? 

Itt óriási a látencia. Európai becslések szerint a fiatal nők egyharmada szembesült már valamilyen támadással. Minthogy a történések többnyire homályban maradnak, ezért nehéz kibogozni, hogy a határok hol vannak, ki mit minek vél. Szerintem az erőszak az igazi határ, jóllehet ennek is van lelki vagy verbális változata. De ne legyünk álszentek! Sajnos tényleg tömeges attakok közepette élünk.”

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UvegSam
2017. november 10. 08:37
Szanyi alapból diszlájk... De most mégsem, mert a maga módján van bátorsága ellépni ez ellen az ocsmány , hiszterikus boszorkányüldozés ellen.
röviden
2017. november 09. 13:52
A Kapitány szájából valóban idétlenül szólt volna a mitúzás, a "hallgatni arany" bölcsességéig pedig sose jut el.
Mutimi
2017. november 09. 13:52
Kezdeményezés?????
annamanna
2017. november 09. 13:48
Ezt az esetet például azért sem lehet bizonyítani, mert a sértett meghalt: "Sheen a Lucas című filmjük forgatása alatt rávette a gyerekszínész Corey Haimet, hogy szexeljen vele. A forgatás idején Sheen 19, Haim pedig 13 éves volt. Haim már nem reagálhat Dominick Brascia mondataira, ugyanis 2010-ben meghalt. A történet igaz – ezt monda Corey Feldman amerikai színész és énekes is, aki akkor szintén gyerekszínész volt, és a Lost Boys című filmben játszott egyedül Haimmel. Feldman az önéletrajzi könyvében azt írta: haim mesélte el neki, hogy a Lucas című film forgatásán egy felnőtt férfi meggyőzte arról, hogy az teljesen normális, ha idősebb férfiak és fiatal fiúk között vonzalom, majd szex alakul ki. A könyvében egyébként nem nevezte meg Feldman Charlie Sheen-t, csak úgy írt róla, mint „felnőtt férfi." Sheen jogi képviselője azt közölte, hogy a színész visszautasítja a vádakat. Charlie Sheenről egyébként két éve derült ki, hogy HIV-pozitív." http://www.origo.hu/filmklub/20171109-mar-charlie-sheent-is-azzal-vadoljak-hogy-fiatal-fiut-zaklatott-szexualisan.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!