MSZP: Stadionok helyett az egészségügyre kellene költeni

2017. október 14. 12:25

A szocialista kormány „nem stadionokra, hanem jól felszerelt rendelőkre, kórházakra, korszerű műszerekre, jól fizetett orvosokra, nővérekre” fordítja majd az adófizetők pénzét 2018-tól – jelentette ki Gurmai Zita szombaton.

2017. október 14. 12:25

Az MSZP szerint az emberek egészsége is a jövő évi választások tétje. Gurmai Zita, a szocialisták elnökségi tagja, nőtagozatának elnöke fogalmazta ezt meg szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy a Fidesz egyre több helyen szüntette meg a közegészségügyi ellátást. 

Emlékeztetett: napközben Nagykőrösön tartanak tüntetést, amiért a nőknek a 24 ezer lakosú településről Kecskemétre kell átmenniük reggel 8 és 10 óra között, ha nőgyógyászati kezelést szeretnének kapni.

„Ide vezetett, hogy a Fidesz évente 100 milliárd forintot ellopott a magyar emberek gyógyításából” – fogalmazott Gurmai Zita. Hozzátette: régebben csak azoknak kellett privát rendelésre járniuk, akinek volt rá pénzük, ma pedig már mindenkinek fizetnie kell a gyógyításért, különben áldozattá válik.

A Fidesz egészségügyi politikájának eredményeként évente többen halnak meg egészségügyi fertőzésben, mint közlekedési balesetben, 1,2 millió ember nem jut orvoshoz, 2 millió ember pedig hiába vár sürgősségi ellátásra, miközben naponta két orvos és három nővér hagyja ott az egészségügyet – sorolta.

A MSZP ezzel szemben 2018-as kormányra kerülése esetén „igazságot tesz az egészségügyben is”, és „nem stadionokra, hanem jól felszerelt rendelőkre, kórházakra, korszerű műszerekre, jól fizetett orvosokra, nővérekre” fordítja az adófizetők pénzét – jelentette ki Gurmai Zita.

(MTI)

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. október 14. 20:50
Mszp kommunista banda a közkasszába tegyétek vissza a 4metró ellopott 167 milliárd forintját , kivontátok az egészségügyből 360-670-980milliárdot ,de hol a pénz .
cutcopy
2017. október 14. 19:44
Elqurás helyett az egészségügyre kellett volna költenetek kedves szocik..
Szerintem
2017. október 14. 16:26
Hát akkor el is kezdhetitek a gyűjtést komcsik, hogy visszavásároljátok a kórházakat amiket eladtatok és visszategyétek a pénzt is az EÜ-be, amit elvontatok.
Berecskereki
2017. október 14. 14:33
Gurmai Zitát orvos látta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!