Konferenciát tartanak az 1944 és 1956 közti időszak keresztény mártírjairól

2017. január 18. 12:00

Milyen szerepet játszottak a magyar keresztény felekezetek a társadalom, a kultúra, az oktatás és az egészségügy területén? Hogy próbálta ezt letörni a kommunista államhatalom? A „megtöretés évtizedéről”tart konferenciát a Mika Sándor Egyesület a Petőfi Irodalmi Múzeumban február kilencedikén.

2017. január 18. 12:00

Emlékkonferenciát tart a Mika Sándor Egyesület az 1944 és 1956 közötti időszak keresztény mártírjairól. „Konferenciánk célja demonstrálni a magyar keresztény felekezeteknek a társadalom, a kultúra, az oktatás és az egészségügy területén képviselt fölbecsülhetetlen szerepét, valamint a vallásellenes kommunista terror arra irányuló törekvéseit, hogy mindezt megsemmisítse. Szeretnénk megismertetni azt a hitvallói helytállást is, amelyet az egyes felekezetek és vezetőik tanúsítottak a megtöretés évtizedében a magyarság szolgálatában, és amelynek köszönhetően a vallásos életet fölszámolni kívánó bolsevik rezsim szándékai a legsötétebb terror ellenére is kudarcba fulladtak, hiszen az egyház ma is él” – írják.

A konferencia február 9-én lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a fővédnökök Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke; Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának egyházi elnöke; és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. Itt érhető el a részletes program, itt pedig az esemény Facebook-oldala.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik