Európai nem a béranyaságra

2016. október 14. 13:18

Egy transznemű képviselő, Petra de Sutter kérvényezte az Európa Tanácsban, hogy legalizálják a béranyaságot, de legalábbis egyes formáit. A parlamenti képviselők nemet mondat a javaslatra.

2016. október 14. 13:18

Az Európa Tanácsban a parlamenti képviselők a béranyaságról szavaztak, nemet mondva annak minden formájára. A Parlamenti Közgyűlés plenáris ülésén a 47 tagállam képviselői elutasították a béranyaságot szabályozni, és egyes formáit legalizálni kívánó De Sutter jelentést. A jelentés benyújtója, Petra de Sutter egy transznemű személy, aki egy olyan kórházat vezet Belgium Gent városában, ahol működik a béranyaság rendszere.

A döntéssel a képviselők a nők és a gyermekek emberi méltósága mellett álltak ki. Bár szomorú, hogy egy ilyen javaslat egyáltalán teret kaphatott, üdvözöljük a döntést, miszerint a béranyaság minden formájának elutasítása mellett foglaltak állást a képviselők.

Az Európa Tanács 324 tagja a 47 tagállam parlamenti képviselői közül kerül ki. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács 1949-ben alakult azzal a céllal, hogy védelmezze az emberi jogokat, a demokráciát és a jogállamiságot.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!