A természetes ízekre helyezik a hangsúlyt a közétkeztetésben

2016. október 18. 14:23

Az egészséges táplálkozásban minden élelmiszernek, így az édesítőszereknek is van helye, ám a gyermekeknek meg kell tanulniuk élvezni a természetes ízeket.

2016. október 18. 14:23

Szűcs Zsuzsa, a Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke az Inforádiónak elmondta: a természetes ízekre helyezik a hangsúlyt a közétkeztetésben. Nemcsak a cukor, hanem az édesítőszerek mennyiségét is csökkentik, hogy a gyermekek az alapanyagok, vagyis a zöldségek és a gyümölcsök ízét szokják meg.

Az elnök asszony kiemelte, hogy az egészséges táplálkozásban helye van minden élelmiszernek, így a cukornak is, ám nagyon fontos a mértékletesség. A közétkeztetés egyik feladatának tartja, hogy a hozzászoktassa a gyermekeket az élelmiszerek természetes ízéhez.

Az íz szempontjából mindegy, hogy cukrot vagy egyéb édesítőszereket használnak fel, ám a felesleges kalóriák mindenképpen kerülendőek. Hároméves kor alatt egyáltalán nem ajánlott az édesítőszerek használata. Szűcs Zsuzsa elmondta: a barna cukor és a méz jobb választás ugyan, mint a fehér cukor, de energiatartalmuk közel azonos, így ezeket fogyasztva is figyelni kell a mennyiségre.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!