Négyezer NATO-katonát küld Kanada, hogy elrettentse az oroszokat

2016. június 30. 20:47

Ottawa csapatokat küld Kelet-Európába a NATO keretében. A négyezer fős NATO-erőt, amelynek fő célja az elrettentés, az orosz határ közelébe telepítik majd, vélhetően Lettországba.

2016. június 30. 20:47

A kanadai védelmi minisztérium és a külügyminisztérium közös közleményben jelentette be csütörtökön, hogy Ottawa csapatokat küld Kelet-Európába a NATO keretében, de részleteket nem tett közzé. A négyezer fős NATO-erőt, amelynek fő célja az elrettentés, az orosz határ közelébe telepítik majd. A CBC kanadai televízió információi szerint az észak-atlanti szövetség katonáit valószínűleg Lettországba telepítik.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a jövő héten Lengyelországban tartandó NATO-csúcson tájékoztatja a partnereket a részletekről. Harjit Sajjan, Kanada védelmi minisztere és Stéphane Dion külügyminiszter a közös közleményben hangsúlyozza: országuk vállvetve dolgozik NATO-szövetségeseivel azon, hogy mindenféle agressziótól elrettentsenek, és biztosítsák a békét Európában. Ebben Kanada vezető szerepet kíván vállalni, és rendkívül büszkék arra, hogy vezető szerepet vállalhatnak, szögezik le.

Barack Obama amerikai elnök szerdán a kanadai kormányfővel és a mexikói államfővel találkozott Ottawában, majd a helyi parlamentben mondott beszédet, amelyben nagyobb NATO-hozzájárulásra szólította Kanadát. „Mint az Önök NATO-szövetségese és barátja, hadd mondjam el, hogy nagyobb biztonságban leszünk, ha valamennyi NATO-tagország, köztük Kanada is, teljes mértékben hozzájárul közös biztonságunkhoz. A kanadai fegyveres erők kiválóak, ezért engedtessék meg, hogy kimondjam: a világnak több Kanadára van szüksége, a NATO-nak több Kanadára van szüksége” – hangoztatta Obama.

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2016. július 01. 10:36
Helyes. Így kell ezt.
Viator
2016. július 01. 09:40
Kanada éppen úgy az USA gyarmata, ha tetszik: csicskája, mint az európai országok.
Strassnoff Ignác
2016. július 01. 09:07
Esetleg nem vezényelnének elrettentésként Szíriába pár ezret? Ott egy maroknyi söpredék már százezreket gyilkolt le, milliókat űzött el, meg robbantgat világszerte. Oda indokoltabb lenne... Na persze Riga jobb hely. Van vodka, jó csajok, meg nem is lőnek. Ha lehetne válogatni én is inkább oda mennék...
Csikasz
2016. július 01. 08:52
Na a Putyin nagyon meg van rettenve. Lehet látni az amúgy is félős kék szemén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!