Jobbik: Vajon melyik bank fizetne piaci bért Matolcsynak?

2016. március 01. 09:32

A jobbikos Volner János úgy reagált a jegybankelnök fizetésének megduplázására vonatkozó fideszes ötletre, hogy kíváncsi arra, vajon piaci alapon melyik nagy kereskedelmi bank igazolná le Matolcsy Györgyöt több millió forintos havi fizetésért.

2016. március 01. 09:32

A Jobbik elképesztőnek és felháborítónak tartja a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény javasolt módosítását. Volner János, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy a jegybank és alapítványai a parlament bizottságaitól és más szervektől függetlenítve működnek, „gyakorlatilag titokban gazdálkodhatnak” a közpénzekkel. Szóvá tette, hogy 262 milliárd forinttal „stafírozták ki” a Pallas Athénéről elnevezett alapítványokat, s most az átlátható gazdálkodást is megszüntetnék.

A jobbikos politikus szerint miközben más európai országokban az állam szigorú felügyeletet gyakorol a jegybak eredményelszámolása fölött, itt az a tulajdonosi jogokat gyakorló államtól függetlenül működik. Volner János hozzátette, az MNB a devizahiteleseket károsította meg azzal, hogy piaci alapon váltotta át forintra a hiteleket, s jelentős nyereségre tett szert. A pénzt nem a devizahiteles családoknak adták vissza, hanem elköltik arra, amire akarják - bírált.

A Jobbik alelnöke a jegybanki fizetések emelésére úgy reagált: a 2010-ben bevezetett, 2 millió forintos bérplafon óta már csak fideszes kinevezettek vannak. Kíváncsi arra - folytatta -, hogy piaci alapon melyik nagy kereskedelmi bank igazolná le Matolcsy Györgyöt több millió forintos havi fizetésért.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2016. március 01. 19:00
Vérlázító, arcpirító! Az ország fele nyomorog, ennek meg még megduplázzák az amúgy is hatalmas fizetését. Szomorú és szánalmas. Mi vagyunk MIND szánalmasok, merthogy ilyen hülyék vagyunk és az ilyesmiket hagyjuk!
adam
2016. március 01. 13:46
Jobbik, a huszonegyedik századi Mszp.
august
2016. március 01. 12:24
Erről jut eszembe, hogy az eddigi baloldalhoz köthető MNB bankelnökök,és egyéb vezetői mind zsíros állásokat kaptak külföldi cégeknél jutalmul szinte azonnal. Vajon kit szolgáltak, előtte-utána? Amikor szinte havonta rogyasztották meg a forintot, az árfolyamingadozások, a kamatpolitika, az infláció, és egyéb intézkedések kinek az érdekében folyt?
cutcopy
2016. március 01. 12:08
"piaci alapon melyik nagy kereskedelmi bank igazolná le Matolcsy Györgyöt több millió forintos havi fizetésért" Na ez az ami sosem derül ki mivel a magánbankok bérei nem nyilvánosak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!