Lecsaptak a fogyasztóvédők: olyat láttak tizenöt keleti étteremben, hogy kérdés nélkül bezáratták őket

Csak úgy röppentek a milliós bírságok az országos célellenőrzés után.

Még manapság is sokan vannak, akik az organikus ételeket a szélhámosság kategóriájába sorolják, mondván, ugyanazt kapjuk, mint a nem biónál, csak drágábban. A legtöbb, amit javára írnak, az az, hogy kevesebb vegyszermaradványt tartalmaz. Már ez sem elhanyagolható előny, de az MTI híradása szerint amerikai tudósok még ennél is több előnyét bizonyították az ilyen élelmiszereknek.
A szakemberek tejről és húsokról készített tanulmányokat – összesen több mint 250 munkát – elemezve mutattak ki egyértelmű különbségeket a bio és nem bio élelmiszerek között. A tanulmányt vezető Newcastle-i Egyetem professzoraként dolgozó Chris Seal szerint az omega-3 zsírsavak fogyasztását a szív– és érrendszeri betegségek kialakulásának alacsonyabb kockázatával és az agy fejlődésére, valamint működésére gyakorolt jótékony hatással hozzák összefüggésbe.