Orbáni diktatúrát lát az alkotmánymódosításban a DK

2016. január 13. 13:18

Gyurcsány Ferenc pártja szerint a terrorfenyegetettséggel kapcsolatos alkotmánymódosítás valódi célja az, hogy Orbán Viktor és a Fidesz teljes önkényuralmi hatalmat szerezzenek. A DK ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy az MSZP nem zárkózott el az alkotmánymódosítástól.

2016. január 13. 13:18

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök a terrorfenyegettségre hivatkozva tervezi az alaptörvény módosítását, annak valódi célja azonban a teljes önkényuralmi hatalom megszerzése.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormányoldal által tervezett alkotmánymódosítás egyebek mellett lehetővé teheti, hogy a kabinet betiltson ellenzéki médiatermékeket, megszüntessen jogvédő civil szervezeteket, továbbá betörhessen magánlakásokba és elhalaszthassa a választásokat. A DK szerint a kezdeményezés nem a terrorfenyegetettségről, hanem az „országot hatodik éve kirabló kormány” hatalmának növeléséről szól.

Gréczy: Orbán korlátlan hatalmat akar

Gyakorlatilag csak Orbán Viktor fantáziája szabhat határt annak, hogy mit tehet meg a kormány” – folytatta Gréczy Zsolt, aki szerint „a korlátlan hatalom célját csak diktatúrák és diktátorok tűzik maguk elé, ez az alkotmánymódosítás nem a terrorfenyegettségről szól, hanem Orbán Viktor korlátlan hatalmáról, arról, hogy a terorra hivatkozva bármit megtehessen saját hazája és a magyarok ellen”.

Az ellenzéki párt szóvivője azt mondta, aki ehhez asszisztál, az hozzájárul a demokrácia utolsó pilléreinek lebontásához. A DK ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy az MSZP nem zárkózott el az alkotmánymódosítástól. Gréczy Zsolt elmondta azt is, a DK nem veszt részt a „fideszes pártkatonákkal” feltöltött Alkotmánybíróság új tagjainak megválasztásában és remélik, hogy ebben más demokratikus ellenzéki erő sem „kollaborál” a kormányoldallal.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2016. január 13. 16:21
Szívemnek oly kedves mikor ezt a két idiótát kerítés túloldalán látom.
Jason Bourne
2016. január 13. 16:12
De szép fotó. Gyurcsány és kisöccse a rács mögött.
balbako_
2016. január 13. 16:08
Ha a DK is akarná Orbán rögtön visszavonná, mert biztos, hogy elcseszték. (Ezért jó politikus Orbán és szar a DK)
tango47
2016. január 13. 15:54
Mindenki önmagából indul ki, ezért a diktatúrázás. 2006-n a Hibbant megpróbálta kiprovokálni a rendkívüli állapotot, hogy elodázza a bukását, de nem jött össze a Fidesz higgadtságának köszönhetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!