LMP: Bűnszervezetben lopják el az EU-s pénzeket

2016. január 28. 15:02

A minisztériumok részvételével csalják el Magyarországon az uniós forrásokat – mondta az LMP korrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos a rendszeresnek szánt Korrupcióinfo nevű sajtótájékoztatón. A volt fideszes városatya egy hangfelvétellel illusztrálta, hogyan működik a „bűnszervezet”.

2016. január 28. 15:02

A minisztériumok részvételével csalják el az LMP szerint Magyarországon az uniós forrásokat. Az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője a jelenkori magyar történelem legnagyobb volumenű bűncselekményeként beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján arról, hogy – szerinte – az uniós pénzek nagy részét ellopják.

Hadházy Ákos szerint sokszor már a minisztériumi pályázatokat is úgy írják ki a mintegy 12 ezermilliárd forintnyi uniós forrás nagy részének elosztására, hogy már megvannak a lebonyolító cégek. A bűnszervezet másik „csápjaként” a politikus a résztvevő cégeket nevezte meg, amelyeknek „házalniuk” kell az önkormányzatoknál, szervezeteknél a projektekkel.

Hadházy az általa alibi-közbeszerzéseknek nevezett folyamatokra vonatkozó állítását egy hangfelvétel leiratával is nyomatékosította, amelyet sajtótájékoztatóján osztott ki. Hadházy elmondta: a hasonló ügyeket pártja hetente ismerteti a jövőben, állítása szerint neki jelenleg mintegy fél évre való témája van.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2016. január 29. 10:35
Csak nem a 40 centis kilátóról, és az 5 farönkből álló biciklispihenőről beszél az EU-s pénzek ellopása kapcsán?
Kiscsillag
2016. január 29. 09:02
Mondja a bűnpártoló LMP? Hadházy Ákos (LMP) részt vett egy olyan megbeszélésen, ahol közpénzek szabálytalan felhasználásáról egyeztettek, azonban „képviselői esküjével szemben nem a közérdeket tartotta szem előtt, nem jelentette egyből az ügyet a rendőrségen”, hanem négy évig hallgatott. Lehet Mocskosabb a Politika?
emhem
2016. január 29. 00:06
vajon ezt a hírt mért rejtegeti úgy a mandiner, hogy még mikor kifejezetten ezt kerestem, akkor is csak harmadikra találtam meg?
Wendriner
2016. január 28. 17:53
Még egy szélberni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!