MNO: Törvényesen működtek a norvég pénzeket elosztó civil szervezetek

2015. június 30. 08:14

A Magyar Nemzet információi szerint majdnem mindent rendben találtak a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeinek kiosztásáért felelős szervezetek vizsgálata során. Az öt szervezet közül az egyiknél hiányzott egy beszámoló, a másik pedig már nem működik. A másik három szervezet működése teljesen megfelel a hazai jogszabályoknak.

2015. június 30. 08:14

Három, a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeinek kiosztásáért felelős civil szervezetnél mindent rendben talált a Fővárosi Főügyészség – írja a Magyar Nemzet. Egy alapítvány nem tette fel a honlapjára a 2012. és 2013. évi beszámolókat, egy másik pedig már nem működik: ezekben az esetekben a főügyészség intézkedett.

Lázár János Minsizterelnökséget vezető miniszter tavaly áprilisban jelezte Norvégia felé, hogy szerinte a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeit egy szerinte LMP-hez kötődő alapítvány osztja szét. Lázár azt szerette volna, ha állami kézbe kerül a pénzek elosztása. Végül Norvégia felfüggesztette az alap pénzeinek kifizetését. Lázár János májusban utasította a Kehit a norvég alap felhasználásának teljes körű vizsgálatára. Az ügyet komoly diplomáciai vihar övezte, az események előtt értetlenül álló norvégok bekérették a magyar nagykövetet, később pedig fellépést kértek a magyar kormány ellen az Európai Uniótól.

Az ügyben büntetőfeljelentés született, majd jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt rendőrségi nyomozás indult. Ekkor tartották az érintett szervezeteknél azokat a házkutatásokat, melyből egyet idén januárban törvénytelennek minősített a bíróság. A Kehi-vizsgálat végül hatvanhárom projektből hatvanegy esetben állapított meg szabálytalanságot.

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. június 30. 15:50
Az ehhez hasonló vegzálások, hírbehozások arra jók, hogy az emberek emlékezetébe bekerüljön, hogy volt valami zűrös ügyük. Mint a klasszikus kabaréjelenetben, ahol az illető (úgy emlékszem Kabos Gyula) "kabátlopási ügybe keveredett", de az már senkit sem érdekelt, hogy az ő kabátját lopták el.
BőröndÖdön
2015. június 30. 15:32
Gondolom Pintér elv,ner-társ is bocsánatot kér a rendőri megszállások miatt...
Tintamin
2015. június 30. 15:21
HAHAHAHAHAHA:DDDDDDDDD Hat amikor meg partlap volt ez a szemet, mekkora habzoszajjal ment az alcivilezes:))))))))))
TAVIROZSA
2015. június 30. 10:07
Nekem a "Szerelemsziget" projekt és annak magyarázata tetszett a legjobban !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!