Nem fizeti tovább a villanyt Budaörs az M1-M7 bevezető szakaszán

2015. január 07. 07:06

Az egyoldalúan változtatta meg a közlekedési feltételeket a kormány az útdíj bevezetésével, ezért Budaörs február 28-i hatállyal felmondja a 2002-ben kötött autópálya-világítási szerződést – közölte Wittinghoff Tamás, a település polgármestere. Már a felmondási idő alatt befutó számlákat is továbbküldik.

2015. január 07. 07:06

Budaörs önkormányzata nem fizeti tovább az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszának közvilágítását az útdíj kiterjesztésével „egyoldalúan megváltoztatott” közlekedési feltételek miatt – közölte Wittinghoff Tamás, a település polgármestere (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) kedden az MTI-vel. A városvezető közleményében hangsúlyozta, hogy Budaörs annak ellenére hajtott végre jelentős, több milliárd forintos fejlesztéseket a területen működő vállalkozásokkal közösen, hogy arra nem lett volna kötelezettsége.

Ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadtuk az állam tulajdonába” – írta a polgármester –, „ezenfelül jelentős részt vállalunk az útszakasz napi üzemeltetésében, és mi fizetjük a főpálya és a lehajtók közvilágítását is”. Wittinghoff Tamás közölte, hogy az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszára bevezetett útdíj egyoldalúan megváltoztatta a közlekedési feltételeket, ezért a város február 28-i hatállyal felmondja a 2002-ben kötött autópálya-világítási szerződést.

A polgármester bejelentette azt is, hogy mivel az útdíj január 1-jétől érvényes, a felmondási idő alatt nem vállalják át a közvilágítás költségeit, az erre az időszakra eső számlákat pedig továbbítják a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak.

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2015. január 07. 08:36
Mekkora tétel a bevezető szakasz világítása? Nem lehet nagy összeg. A gyűlölködés szításához semmi nem elég olcsó.
belga
2015. január 07. 08:34
Na ehhez kellene csatlakoznia az érintett egyéb települések polgármestereinek nem az útlezáráshoz.
lynx
2015. január 07. 08:33
Wittinghoff 91 óta polgármester. Budaörs egy szegény sváb faluból az ország leggazdagabb városa lett. Talán nem véletlen. A hal meg a feje együtt jár, és itt nem akar büdösödni. A politikát meg önkormányzati ügyekben némi fenntartással kellene kezelni, különösen Budaörs vonatkozásában, mivel itt a FIDESZes többségben lévő választók épp a FIDESZes többségű képviselő testületet hajtották el. Engem mondjuk az lep meg e hírben, milyen alapon fizette eddig is az önkormányzat az M1-M7 közvilágítását?
bolá
2015. január 07. 08:20
A farizeusság egyik mintapéldánya: Budaörs pont azért olyan gazdag, mert ez az aszfaltcsík rajta megy keresztül. Pl. Ózdot valahogy nem gyötrik ilyen gondok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!