Merkel jön, Orbán marad

2015. január 31. 10:44

Egymást hergelik, találgatnak, vádaskodnak, tüntetést szerveznek vasárnapra, hétfőre. Feljelentésversenyt rendeznek, azt hiszik, ha szétnyüzsgik magukat, izmosabbnak látszanak.

2015. január 31. 10:44
Körmendy Zsuzsanna

„Nyilván már abba belebetegedtek, hogy minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült még tíz percet sem kicsikarni Merkel asszonytól, hogy saját legfrissebb kormányfő-feljelentésüket elszüttyögjék. Még Tamás Gáspár Miklósnak is nevetségessé vált a Merkel-látogatástól Orbán-buktatást remélő ellenzék, amely »várja a tántit«. De a tántit nem nyílt levéllel, nem tüntetéssel szokás várni, hanem tejszínhabos kávéval. Nekem inkább úgy tűnik, hogy a sok baloldali forgácspárt és reszelékszervezet úgy várja Merkelt, mint ’56 őszén az ávósok várták a szovjet tankokat.

És ez az ő hatalmas tévedésük, ezért fognak még három éven át egyre kisebb létszámmal tüntetgetni, de hogy valódi politikai riválissá emelkedjenek, ahhoz meg kellene tanulniuk – politizálni. Nem elég bevallani a vágyképet, a wishful thinking kinek-kinek a magánügye. (...)

Merkel eljön tárgyalni Orbánnal, és nem hoz blézerének zsebében kukoricaszemeket, hogy a magyar kormányt rá térdepeltesse. Idejövetelének célja inkább a január 22. és 25. között lezajlott davosi világgazdasági fórumon tett kijelentése körül keresendő, amely szerint Berlin tárgyalna egy európai–orosz szabad kereskedelmi övezetről, és vállalkozna érdekegyeztetésre az EU és az idén január 1-jén megalakult Eurázsiai Gazdasági Unió között, ha Moszkva hajlandó rendezni az ukrán válságot.

Ha Merkel hétfőn a MostMi! nyílt levelének elolvasása után homlokára ütve nem szakítja meg a magyar kormányfővel a tárgyalásokat, és nem ül föl azonnal az első berlini gépre, akkor megint nem az ellenzéknek lesz igaza.”

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aser
2015. február 01. 12:56
Merkel ezt mondta a cikkíró szerint:Berlin tárgyalna egy európai–orosz szabad kereskedelmi övezetről, és vállalkozna érdekegyeztetésre az EU és az idén január 1-jén megalakult Eurázsiai Gazdasági Unió között, ha Moszkva hajlandó rendezni az ukrán válságot. ------------------------------------ És mit akar ezen a diktátorral megbeszélni? Ezek mind az EU-Oroszo ügyei. Az EU-ban a diktátor a 28-ik. Majd,ha tárgyal az előtte lévő 27 Állami vezetővel,utána áll szóba ez ügyben a diktátorral! ÉRTI A CIKKÍRÓ? Azért beszél négyszemközt a diktátorral,hogy személyesen szerezzen arról információt,hogyan kell megbuktatni.
apoa
2015. január 31. 20:15
Merkel jön, majd megy.
krotak
2015. január 31. 19:43
@ Kurvahošigutntag! Ne kurvulj. Körmendy Zsuzsanna, s Bayer Zsolt az a két újságíró, akikkel ha kezet foghatnék, nem az lenne az első gondolatom: hol lehetne itt gyorsan kezet mosni? (bocs, az előbb elkapkodtam).
öszödibeszéd
2015. január 31. 17:27
isteni jó (stílusú) írás, egy valódi újságíró tollából. a baloldalról: "Elképesztő az a hisztéria, amelyet Merkel kancellár közelgő hétfői látogatása előtt kelt a baloldal. Egymást hergelik, találgatnak, vádaskodnak, tüntetést szerveznek vasárnapra, hétfőre. Feljelentésversenyt rendeznek, azt hiszik, ha szétnyüzsgik magukat, izmosabbnak látszanak. Mindent képesek leszólni, cáfolni, ha az nem az ő malmukra hajtja a vizet". telitalálat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!