Túl szigorú, ezért kirúgja a pápa a Svájci Gárda vezetőjét

2014. december 06. 12:54

Túlságosan szigorúnak tartja a Svájci Gárda jelenlegi vezetőjét Ferenc pápa, ezért meneszti Daniel Anrigot a L'Osservatore Romano félhivatalos vatikáni napilap szűkszavú, szerdai közleménye szerint.

2014. december 06. 12:54

Meneszti a félhivatalos vatikáni lap bejelentése szerint a Svájci Gárda főnökét Ferenc pápa, mivel túlságosan militánsnak tartja a stílusát. 

 
Ferenc pápa a Telepraph értesülései szerint túlságosan szigorúnak és teutonnak tartja Daniel Anrig vezetői stílusát, habár a döntésnek nincs hivatalos indoklása. A pápa korábban nyilvánosság előtt kezet fogott a svájci gárda egyes tagjaival, ami ellenkezett az addigi protokollal, miszerint tartózkodóan kell kezelnie az egyházfőnek a Svájci Gárdát. 
 
Ferenc pápa 2013 augusztusában meghosszabbította a 42 éves Daniel Anrig öt év után lejárt megbízását, de 2015. január 31. után már nem teszi meg ugyanezt még egyszer. A szentatya valószínűleg Anrig helyettesét, Christoph Grafot fogja kinevezni a Svájci Gárda élére, akinek paternalisztikusabb stílusa van. Emellett a pápa állítólag nem nézte jó szemmel, hogy Anrig egy nagy apartmanba költözött a laktanyán kívül.
 
A Rorate Caeli blog arra emlékeztet, hogy amikor tíz évi szolgálat után Anrig egyik elődje, Elmar Theodor Mäder távozni kényszerült pozíciójából 2008-ban, annak a vele készült interjú szerint részben az lehetett az oka, hogy figyelmeztette a gárdistákat, hogy van egy homoszexuális lobbi a Vatikánon belül, és tartsák attól távol magukat, sőt a pápát is értesítette minderről, s így ennek a csoportnak az útjába került.
 
A Svájci Gárdát 1506-ban alapította II. Gyula pápa, egyenruháját pedig Michelangelo tervezte. A 110 fős testület a pápát védelmező testőri feladatokat lát el. 1527-ben 190 gárdista halt meg VII. Kelemen pápa védelmében a császári seregekkel szemben. 
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2015. június 27. 18:48
http://www.lapatilla.com/site/wp-content/uploads/2014/07/El-papa.png
StG
2014. december 13. 07:56
A pápát a svájci gárda mellett úgy tudom, védi még az olasz rendőrség és titkosszolgálat is.
néhai Ch.Pilot
2014. december 13. 07:56
Ideje volna most már a pápa reverendája alá kukkantani, nem villan-e ki onnan egy pata?
ancilla
2014. december 13. 07:55
Biztosan nem ez volt az igazi probléma, azt gondolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!