VS: Orbán sem támogatja a vasárnapi zárva tartást

2014. november 19. 14:18

A VS.hu kormánypárti forrásai szerint egyedül maradt a KDNP a vasárnapi zárva tartás ötletével: a kormányban sincs sok támogatója az ötletnek és maga Orbán Viktor sem igazán elkötelezett a kérdésben. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter deklaráltan a javasat ellen van, de állítólag a KDNP-s Seszták Miklós sem támogatja.

2014. november 19. 14:18

A VS.hu szerint Orbán Viktor és a kormány nagy része sem támogatja a vasárnapi zárva tartásról szóló KDNP-s törvényjavaslatot. A lap kormánypárti forrásai szerint Orbán Viktor úgy gondolkodik a kérdésről, mint három és fél éve, mikor először állt elő ötletével a kisebbik kormánypárt: a miniszterelnök szerint egy ilyen intézkedést az emberek jogaik korlátozásaként értékelnének. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter korábban egyértelművé tette, hogy nem tartja időszerűnek az elképzelést. A Fidesz egyik elnökségi tagja úgy nyilatkozott: ez egy egyértelműen népszerűtlen intézkedés, amely a jelenlegi kényes helyzetben csak ártana a kormány megítélésének.

A lap szerint Semjén Zsolt az elmúlt években többször előállt a javaslattal, de a kormány minden alkalommal elvetette az ötletet, főleg gazdasági indokok miatt. A nyilatkozó politikusok szerint az sem jelent semmit, hogy a kormány egyeztetett a javaslatról. A lap által a parlamentben megkérdezett fideszes képviselők és a KDNP-s Seszták Miklós államtitkár sem támogatta az ötletet. A kezdeményezést nyilvánosan egyelőre csak a Coop, a Reál és a CBA támogatta – ők azonban akár kötelező érvényű törvény nélkül is be tudnak zárni vasárnap.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2014. november 19. 17:02
amikor odáig jutottam az olvasásban, hogy kádéempés sezsták elkapott a röhögőgörcs. addig vissza tudtam tartani.
cutcopy
2014. november 19. 15:52
Már a VS is vállalja az önjelölt kormányszóvivő szerepet..? Legközelebb ki jön, a Buga Jóska..?
kukagyerek
2014. november 19. 15:42
Most aztán megvannak zavarodva a fidesz-birkák!
thymian
2014. november 19. 14:56
Én viszont támogatom mindennek a nyitva tartását. Javaslom, hogy éjjel-nappal legyen nyitva minden üzlet. Sőt a hivatalokban is dolgozzanak vasárnap, mert a szegény dolgozók nem tudják elintézni az ügyeiket a csak munkaidőben fogadó hivatalokban, de kiterjeszthetik az éjszakára is, ha valakinek éjszaka jut eszébe, hogy lejárt a személyije, nehogy akadályokba ütközzön. Mennyi munkahelyet lehetne így nyerni, hány családnak lehetne így megélhetést biztosítani. Ezt a kivételezést a kereskedelmi dolgozókkal szemben meg kell szüntetni, hiszen más területeken dolgozóknak is szükségük van a többletbevételre. Dolgozzon az egész ország 0-tól 24 óráig! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!