Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Jogszerűtlenül rúgták ki tavaly a Corvinus gazdasági főigazgatóját

2014. szeptember 19. 10:18

Egyelőre nem jogerős az a bírósági ítélet, mely szerint jogszerűtlen volt Rózsás Péter András kirúgása a Corvinusról. Az egyetem akkori gazdasági főigazgatóját maga Varga Mihály menesztette tavaly decemberben, mert „nem tudott együttműködni az egyetem vezetésével”. Rózsás korábban a Corvinus gazdálkodásával kapcsolatos visszásságokra hívta fel a figyelmet.

2014. szeptember 19. 10:18

Jogszerűtlen volt Rózsás Péter András korábbi gazdasági főigazgató felmentése, ezért a Corvinus többmilliós kártérítéssel tartozik – mondta ki első fokon egy bírósági ítélet, melyről a Magyar Nemzet szerzett tudomást.

Rózsást tavaly decemberben, rendkívüli felmentéssel menesztette a Corvinus gazdasági főigazgatói posztjáról Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az indokolás szerint az egyetem és Rózsás közti véleménykülönbségek működési problémákhoz vezettek. Rózsás szerint viszont problémás volt az egyetem gazdálkodása, amely súlyos likviditási problémákkal is küzdött. A gazdálkodással kapcsolatos kritikus észrevételeket egyébként utóbb egy KEHI-vizsgálat is megerősítette.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Rózsás visszatérne a Corvinusra és pályázott az egyetem kancellári posztjára – idézi a cikket a hvg.hu.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bankkárkormány
2014. szeptember 19. 16:04
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Rózsás visszatérne a Corvinusra és pályázott az egyetem kancellári posztjára – idézi a cikket a hvg.hu. Orbán személyesen fogja kihúzni a nevét a listáról
Bankkárkormány
2014. szeptember 19. 16:02
Jogszerűtlenül rúgták ki tavaly a Corvinus gazdasági főigazgatóját Viszont Csepel 40+Ezer dolgozóját, az Ikarus 12 Ezer dolgozóját, a mecseki bányák és más nagy iparvállalatok dolgozóit teljesen "jogszerűen" rúgták ki a ö0-es években. Ahogy most orbánc nagy barátja és stratégia partnere, a Nokia a 3ezer dolgozóját Egy büdös igazgató többet ér sok 100Ezer becsületes dolgozó magyarnál? Na elmentek ti a jó büdös liberális ku..@ @nyátokba
liberálzöld.
2014. szeptember 19. 14:56
És? Kellet a pénz a fityes-maffiának, hát kirúgták azt, aki keresztbe tett nekik. Most meg kap egy csomó kártérítést a költségvetésből. Bírja a 27%-os ÁFA!
abraxas
2014. szeptember 19. 14:10
Tessék visszavenni, de izibe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!