Ismét kivégzett egy újságírót az ISIS

2014. szeptember 02. 20:49

Lefejezték a dzsihadisták Steven Sotloff újságírót. Az Iszlám Állam milicistái újra videóban mutatták meg a kivégzést, amiben Sotloff arról beszél: ő fizeti meg az árát annak, hogy Amerika légicsapásokat mért Irakra.

2014. szeptember 02. 20:49

Újabb újságíró lefejezéséről posztolt videót az Iszlám Állam – írja a The New York Times. A videón a harmincegy éves Steven Joel Sotloff amerikai újságírót végezték ki. Sotloffot két héttel azután végezték ki, hogy James Foley újságírót lefejezték. A Foley lefejezéséről készült videóban Sotloff kivégzésével fenyegetőztek.

A harmincegy éves Sotloffot egy évvel ezelőtt Szíriában rabolták el. Édesanyja az Iszlám állam vezetőitől kérte, hogy kegyelmezzenek meg fiának, aki szabadúszó újságíróként dolgozott.

A videón Sotloff arról beszél, hogy ő fizeti meg az árát annak, hogy Amerika légicsapásokat mért az Iszlám Állam célpontjaira Irakban. A kivégzésben ugyanaz a férfi vett részt, aki korábban Foleyt is lefejezte. A maszkos férfi a videóban üzent az USA elnökének: „Visszatértem, Obama, az Iszlám Állam ellen tanúsított arrogáns politikád miatt”.

A videón az Iszlám állam azzal fenyegetőzik, hogy a brit David Cawthorne Haines lesz a harmadik áldozat. Egyesek szerint legalább további két amerikait tartanak fogva az Iszlám Állam milicistái.

Sotloff Floridában született, és tudósított többek közt a Time magazinnak is a Közel-keleti konfliktusról az utóbbi években. Elfogását sokáig a család kérésére titokban tartották, csak a Foley videó megjelenése után beszéltek róla. 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy Sotloffot hol, és mikor fejezték le. Egyes hírszerzési források szerint a Foleyval egy napon végezhették ki Sotloffot is, azonban az Iszlám állam úgy döntött, hogy nem publikálja a két videót egymás után, hanem hagy köztük időt. Mások szerint a két videó összehasonlítása alapján nem egy napon fejezték le a két újságírót. Ezt az támasztja alá, hogy Sotloff az augusztus 19-i videón szinte kopasz volt, és majdnem frissen borotvált, míg a lefejezését mutató videón szakállal és hajjal látható.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Waffen-SS Hunyadi Division
2014. szeptember 03. 08:47
Kezdődik! Itt az új holokauszt! Az első zsidót már le is fejezték. Ha zsidó lennék, gyorsan elhúznám a csíkot innen is, ebből a fasisztoid, antiszemita államból, mielőtt nem késő. Talán a zsidó nyári fesztivál még lemehet atrocitások nélkül.
teljesenertelmetlen
2014. szeptember 03. 07:47
Sajnos lehet igaz is, de lehet, hogy az "Amikor a farok csóválja" című előadást nézzük mindannyian...
Riwen
2014. szeptember 03. 02:02
Még mindig nem "ISIS". Az orosz kormányzó pártot sem hívjuk UR-nek (United Russia), a FÁK-ot CIS-nek, Kínát PRC-nek, vagy Szaúd-Arábiát KSA-nak.
Rudy
2014. szeptember 02. 23:53
Husszeint*
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!