Ukrajnáért szólalt fel Ferenc pápa

2014. február 22. 00:15

Ferenc pápa február 21-én, pénteken a családról szóló rendkívüli konzisztóriumon, a napközi ima után szólt pár szót Ukrajnáért.

2014. február 22. 00:15

Ferenc pápa február 21-én, pénteken reggel megnyitotta a rendkívüli konzisztórium második napját.

A napközi imaóra során az 58. zsoltár szavait idézték fel: „Ments meg elleneimtől, Istenem, védelmezz azoktól, akik fölkelnek ellenem! Ments meg a gonosz munkásoktól, szabadíts meg a gyilkos emberektől!” 

Az ima után Ferenc pápa rögtönzött szavakkal fordult a bíborosokhoz: „Üdvözletemet küldöm, nem csak a magam, hanem minden jelenlévő nevében az ukrán bíborosoknak, Jaworski bíborosnak, Lembert nyugalmazott érsekének és Husar bíborosnak, Kijev nyugalmazott nagyérsekének, akik ezekben a napokban sokat szenvednek és hazájuk nagy nehézségekkel küzd. 

Talán jó lenne, ha ezt az üzenetet mindannyiunk nevében küldenénk el: mindnyájan egyetértetek ezzel?” – tette fel a kérdést, amelyre a bíborosok tapssal válaszolva fejezték ki egyetértésüket.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2014. február 22. 11:54
Lehet imádkozni! 15 Lenin szobrot döntöttek le egy nap alatt, imádkozás nélkül.
KannibálTatárÚr
2014. február 22. 11:40
A volt szlovák miniszterelnök, jelenleg elnökjelölt Ján Čarnogurský is kiállt az ukránok mellett. Kijelentette: „Predovšetkým by EÚ mala vydať medzinárodný zatykač na demonštrantov, ktorí hádzali na políciu Molotovove koktaily.“ "Mindenekelőtt az EU-nak nemzetközi elfogatási parancsot kellene kiadnia azokra a tüntetőkre, akik Molotov-koktailokat dobáltak a rendőrökre."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!