Bíróság előtt a volt német elnök

2013. november 14. 13:45

Elkezdődött csütörtökön a hannoveri tartományi bíróságon Christian Wulff volt német elnök büntetőpere. A konzervatív CDU korábbi politikusát jogtalan előny elfogadásával vádolják.

2013. november 14. 13:45

Wulff ellen korrupció gyanújával indult eljárás 2012-ben. A nyomozóhatóság egy sor ügyet vizsgált, de végül csak egy 719,40 eurós szállodai számla bizonyult büntetőjogilag relevánsnak. A számlát a másik vádlott, egy filmproducer fizette ki a politikus helyett, Wulff pedig a vád szerint cserébe segített támogatást szerezni a Siemenstől egy filmhez.

Eddig nem volt rá példa Németországban, hogy egy korábbi államfőt bűncselekmény elkövetésével vádoljanak. A tárgyaláson tett nyilatkozatában Wulff visszautasította a vádat, és hangsúlyozta, csak azért segített, mert a szívén viselte  „a kínaiak Oskar Schindlerje” néven is emlegetett Siemens-alkalmazott, John Rabe életét feldolgozó alkotás ügyét.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2013. november 14. 16:37
20 000€-ért megszüntették volna az eljárást, de Wulf nem volt hajlandó fizetni. Igaza van. Legalább a nevét akarja tisztára mosni, ha már elvesztette az állását, tönkre tették a házasságát, és igaztalan vádakkal besározták. Egy iskolapéldája annak, hogy hogyan tegyünk tönkre egy politikust, aki nem akart úgy táncolni ahogy szerették volna. A "hibája" az volt, hogy egy interjúban elmondta, hogy nem ír alá mindent ami az asztalára kerül, ha úgy látja, hogy az nem Németország érdekeit szolgálja. Két hét múlva beindult a gépezet, az eredmény ismert. Ilyen hatalma van a médiáknak. Németországnak meg van egy új elnöke, aki mindent aláír, úgy ahogy azt tőleelvárják.
Akitlosz
2013. november 14. 16:16
Csak azért persze. +719,40 euróért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!