Titkosított projektek közbeszerzés nélkül

2013. október 27. 16:22

Egy kormányrendelet lehetővé teszi, hogy egy beruházás nemzetbiztonsági érdekből mentesüljön a közbeszerzési eljárás alól. Az utóbbi időben ez alapján több mint százhúsz esetben kaptak felmentést a közbeszerzési kötelezettség alól önkormányzati vagy kormányzati hivatalok.

2013. október 27. 16:22

Hogy mi, és miért számít nemzetbiztonsági kérdésnek, azt nem könnyű meghatározni, főleg, mivel gyakran az erre vonatkozó érvek is titkosak. Ezen a módon könnyen ki lehet kerülni a közbeszerzési eljárást, ami nem csak meggyorsítja a folyamatot, de egyúttal az is titokban marad, hogy mennyit és mire költött az állam — írja az Index a Népszabadság információira hivatkozva.

Az ilyen titkosított beruházások közé tartozik például a Kossuth tér felújítása, a hajléktalanok elhelyezésére szolgáló fűtött utca program, de például egyes minisztériumok vagy épp az Alkotmánybíróság részére történő autóvásárlások is. 

A felmentést megindokolt kérelem alapján az Országgyűlés illetékes bizottsága adja.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. január 16. 16:41
nemzetbiztonsági érdek, hogy erőszakmentesen lophassák a közpénzt
liberálzöld.
2014. január 11. 22:03
Mutyi, mutyi, mutyi! "Ékes József és Puskás Imre fideszes képviselők törvényjavaslata szerint Varga Mihály is dönthetne arról, ki nyithat kaszinót Magyarországon."
VakzKommondor
2014. január 11. 21:31
Az lenne a fura, ha közbeszerzés lenne. Az a hanyatló nyugat ópiuma. Nekünk nincs rá szükségünk. Egyébként a Kossuth tér még legalább 5 évig fel lesz bontva. Annyira retteg viktor, az igazságos, hogy ellene is ott fognak tüntetni, hogy inkább átásat japánba, csak ne legyen ott egy talpalatnyi hely sem tüntetni.
Fülig Jimmy
2013. október 29. 20:49
Narancspolitikai kultúra,hírt hamisítani,hazudni,titkosítani,választást megbugázni,haveroknak 5-500 szoros pénzeket nyomatni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!