Az újabb rezsicsökkentésről dönt hétfőn a Ház

2013. október 14. 07:55

Hétfőn dönthet a parlament a fideszes Németh Szilárd azon javaslatáról, ami újabb, 11 százalékkal csökkentené az áram, a gáz és a távhő hatósági árát. Módosíthatják a termőföld védelméről szóló törvényt is.

2013. október 14. 07:55

Háromnapos ülést tart a héten az Országgyűlés. A Ház hétfőn dönthet a fideszes Németh Szilárd azon törvénymódosító javaslatáról, amely a kormány újabb rezsicsökkentését támogatja. A kormánypárti politikus indítványában emlékeztet arra, hogy a január 1-jével megvalósított 10 százalékos rezsicsökkentésen túl további 11 százalékkal mérséklődhet a lakossági villamos energia, a földgáz és a távhő hatósági ára. Hétfőn módosíthatják a termőföld védelméről szóló törvényt, továbbá elfogadhatják a Bethlen Gábor Alap tavalyi működéséről szóló jelentést is.

Kedden kezdhetik tárgyalni a kormány azon javaslatát, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert, amelynek révén kiszűrhetőek lehetnek a bűncselekménnyel gyanúsított utazók. Szintén a második ülésnapon kerül napirendre a katasztrófavédelmi törvény módosítása, amelyben a kabinet a márciusi hóvihar és a nyári dunai árvíz tapasztalatai alapján javasol változtatásokat. Ezek közé tartozik például, hogy a jövőben a közmunkások is bevethetővé válnának a katasztrófahelyzetekben. Az Országgyűlés szerdán a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2012-es tevékenységét kezdi értékelni.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HUN alé
2013. október 14. 10:36
A rezsicsökkentés áldozata az a 22 Heves megyei önkormányzat, amely olyan értesítést kapott a napokban a hulladékszállítást végző, pétervásárai székhelyű Pevik Kft.-től, hogy a szerződéseiket felmondják. A ma már kizárólag kommunális hulladékszállítással foglalkozó társaság közel 50 ezer ember számára nyújt szolgáltatást. A társaság ügyvezetője Garai Ferenc úgy nyilatkozott, hogy a tavaly, illetve az év elején megállapított áraik a törvényi szabályozás miatt ma már jelentősen elmaradnak a valós költségektől. Átlagosan 350 forintért ürítik a kukákat, noha az most már közel 430 forintba kerül. Hozzátette: a szolgáltatási versenyben a költségeiket fedező áron nyerték el a munkát. Természetesen év végéig mindenhonnan elvisszük a hulladékot, de a kompenzációt nem vállaló önkormányzatoknak haladéktalanul új szolgáltató után kell nézniük. Január 1-jétől csak az indokolt költségek megfizetése után tudjuk vállalni a szemétszállítást - jelentette ki az igazgató. Hozzátette: a probléma nem csak a Peviknél jelentkezik, a megoldáshoz kormányzati beavatkozásra van szükség. dübörög a magyar agyhalál! kádár jános könnybe lábadt szemekkel forgolódik sírjában! bár csak neki jutott vona ez eszébe!!!
cutcopy
2013. október 14. 10:26
Újabb rezsicsökkentés.. nem elég hogy az előzővel kést szúrtak a szocikba, most ezzel még meg is forgatják.. )
nyuggközgazda
2013. október 14. 09:54
Majdnem a nyakamat törtem ki a múltkoriban, amikor kikapcsolóhoz ugrottam és elbotlottam a szőnyegben, mert meghallottam az „átállás” szót. Ez nem fog előfordulni most, amikor a „rezsicsökkentés” szót hallom, mert ugyan az öregek rövid távú emlékezete hiányos, de én erősen megjegyeztem a múltkori esetet és most már vigyázok a sietséggel és azért se, mert ez az előbbinél jóval örvendetesebb esemény. De azért az állandó emlegetése során olyan az ember érzete, mint a kisgyereknek, amikor ajándékot kap és utána egyúttal azt a figyelmeztetést is: De aztán viseld is jól magad. Tudom, hogy a reklám-és propaganda szakemberek szerint, csak az állandó ismétlés vésődik be az emberek agyába, de ez egy idő múlva kontraprodiktívvá válik. Higyjék el, az emberek nagyrészének feláll a szőr a hátán, ( és ez még a jobbik eset) ha egy idő múlva azt érzi, nagykalapáccsal igyekeznek valamit a fejébe verni., még akkor is, ha az jó dolog. De ez a szöveg csak egy locska öreg piszkálódása, jöhet még további „rezsicsökkentés”.
Secnir
2013. október 14. 08:51
...én nem értem, mit vacakolnak mínusz öt aztán mínusz kettő meg mínusz tízzel - töröljék el a rezsit és kész. Kotmányba vele: nincs rezsi! megoldva. nem kell ezen rugózni évekig! bele kell tenni a gránitba, közvetlenül a fényevés mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!