Az egyiptomi békéért imádkozott Ferenc pápa

2013. augusztus 15. 15:31

Az egyiptomi békéért imádkozott Ferenc pápa csütörtökön Castel Gandolfóban, ahol az egyházfő Nagyboldogasszony ünnepén pontifikált misét.

2013. augusztus 15. 15:31

Fájdalmasnak nevezte az Egyiptomból érkező híreket a pápa. A csütörtök déli úrangyala imádság (angelus) előtt mondott beszédében az egyházfő Egyiptomról is beszélt és imájában együttérzéséről biztosította az áldozatokat, hozzátartozóikat, a sebesülteket és mindazokat, akik szenvednek.

Imádkozzunk együtt a békéért, a párbeszédért és a megbékélésért!” – mondta Ferenc pápa a Castel Gandolfo főterén összegyűlt 12 ezer hívő előtt. Az Olaszország egyik legjelentősebb egyházi ünnepének számító Nagyboldogasszony napján a pápa a Rómától húsz kilométerre fekvő Castel Gandolfóban – a katolikus egyházfők nyári rezidenciáján – mutatott be misét.

Szűz Mária mennybevételének ünnepén Ferenc pápa arról is beszélt, hogy el kell ismerni a nők szerepét az egyházban. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!