Rendre intette a Vatikán az amerikai apácákat

2012. június 14. 10:45

2008 óta vizsgáltak az amerikai nővérrendek vezetőit tömörítő LCWR nevű szervezetet. A Vatikán szerint az amerikai apácák túlságosan szabados állásponton vannak bizonyos kérdésekben.

2012. június 14. 10:45

A 2008-ban elkezdett vizsgálatot vezető Leonard Blair szerint az LCWR megreformálására van szükség, ugyanis túlzottan eltávolodtak a katolikus egyház tanításától. A szexualitással, abortusszal, eutanáziával kapcsolatos kérdésekben az amerikai apácák a Vatikántól eltérő álláspontot képviselnek. Így más az álláspontjuk a nők pappá szentelésének és a homoszexuálisok lelki gondozásának kérdésében is.

A Vatikán felhívta a figyelmet, hogy a szervezet továbbra is a Szentszék magasabb szintű ellenőrzése alatt áll.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. június 18. 11:49
Ejnye, ejnye, amerikai apácák, de ejnye, ejnye Vatikán! Mert az eddig se nőpárti egyház amennyi női hívet el fog veszteni ezzel, nem fog annyi férfihívet megnyerni, tudomásul kellene venni, nők nélkül a Vatikán tönkre fog menni! Hiába akarnának Rómában a férfiaknak kedvezni. a négy feleséget engedélyező mohamedánokkal nem tudják a versenyt felvenni!
Kal
2012. június 15. 14:51
Szerintem ebben nincs igazad. Már most is tömegesen fordítanak hátat az egyháznak a merev és teológiailag is megalapozatlan álláspont miatt. Erről írtam a Kaleidoscope blogon, de több poszt is foglalkozik ezzel: http://kaleidoscope.blog.hu/2012/05/25/hogyan_lehet_megnyerni_a_kulturharcot_es_elvesziteni_egy_nemzedeket
logika1
2012. június 14. 18:28
Viszont ha engedne, az túl radikális reformokat eredményezhetne, esetleg az egyház gyengeségét mutatná, szóval még több hívőt vesztene. Így is veszít, de minimalizálja a veszteséget. Ráadásul azzal, hogy a helyzet elmérgesedése esetén téves tanításoknak minősítheti ezeket az elveket, még kevesebb embert veszít (ha ezt meglépi).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!