A nők méltóságának tisztelete nem merül ki az udvariasságban

2012. március 08. 17:02

A nők méltósága nem csak azt jelenti számomra, hogy előre engednek egy boltban. Interjú.

2012. március 08. 17:02
Konkoly Edit

„Ön szerint kommunista maradvány-e a nőnap?

Igen, de nem árt. 

Mennyire tiszteli a mai társadalom a nők méltóságát?

Nem nagyon. A nők méltósága nem csak azt jelenti számomra, hogy előre engednek egy boltban, vagy felsegítik a kabátomat, hanem azt is, hogy ha úgy gondolom, hogy otthon maradok a gyerekeimmel, ebédet főzök, és kivasalom a ruháikat, szabadon megtehessem, mert a párom annyit keres, hogy nekem nem kell dolgoznom valahol másutt. Elég, ha az otthoni teendőket csinálom. És azt is jelentené, hogy nem szembesülök nap mint nap félmeztelenre, vagy bikinire vetkőzött fotókkal az utcán, ami azt sugallja számomra, hogy a nő  (is) árucikk, mint a kenyérpirító, amit reklámoz. Ráadásul ezek nem hús-vér nők, nem szemüveges, ráncosak, bikiniháj sincs rajtuk, úgyhogy bántóan frusztrálnak.”

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. március 10. 09:17
Három napja díszeleg itt ez a hülyeség, vigyék már innen.
Zokni
2012. március 09. 10:16
NEM az az egyenjogúság kritériuma, hogy a házastárs keressen annyit, hogy a párja otthon maradhasson. HANEM az, hogyha megtehetik, akkor a dolgozó alatt AUTOMATIKUSAN NE a férfit, az otthonmaradó alatt meg NE a nőt érthessük...
nyugi
2012. március 08. 23:37
"Férj nőnap alkalmával a feleségéhez: - Ma ünnep van, pihenj! Nem kell semmit csinálnod. Még mosogatni sem kell! Majd elmosogatsz holnap. "
Senki Alfonz
2012. március 08. 21:32
És apák napja mikor lesz, mint Olaszországban? Miért olyan kevés most a kommentelő? Mindenki anyát öntözi alulról, hogy el ne száradjon? Vagy azt majd csak Húsvétkor??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!