Megrovást kapott Szoboszlai Barna

2011. március 21. 13:56

Jogerős: enyhítette a büntetést és csak megrovásban részesítette a kesznyéteni kertjét árammal védő, s ezzel halált okozó Szoboszlai Barnát a Debreceni Ítélőtábla.

2011. március 21. 13:56

A vád szerint a Kesznyétenen élő vádlott 2008 júniusában - azért, hogy megvédje veteményét a tolvajoktól - a portáján belüli területet körbekerítette, a kerítésbe áramot vezetett, ami az év június 30-án éjszaka egy ember halálát okozta, két másik behatoló pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság a vádlottat emberölés bűntettében és testi sértés vétségében találta bűnösnek, ezért egy év fogházra ítélte, s a büntetés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. A Debreceni Ítélőtábla ezt az ítéletet változtatta meg, enyhítve a 70 éves vádlott büntetését.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. március 21. 18:10
Nagyon helyes döntés!!!
vizipipa
2011. március 21. 17:29
Az (a jelenlegi jogszabályok mellett egyértelműen jóindulatú) ítélet is világosan jelzi a jogszabályi helyzet abszurditását. Ne merd úgy védeni a vagyonodat, hogy a tolvaj sokat kockáztasson. Állj ott 24 órában, 70 évesen ijesztgesd el a 3 jó erőben lévő, birtokháborító tolvajt. Ez a szép új liberális rend. Éljen!
sky.net
2011. március 21. 15:05
hülyecigók meg vigyenek fáziscerkát ha lopni mennek ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!