Sme: Magyarország nevetséges állam

2011. január 05. 11:35

A szlovák lap szerint nevetséges Magyarország, és rosszabb a megítélésünk, mint Gyurcsány idején volt.

2011. január 05. 11:35

Nevetséges Magyarország címmel közöl írást a külföldi magyarok kettős állampolgárságáról a Sme című szlovák liberális napilap szerdán. Morvay Péter, a szerző úgy véli: Nagy-Magyarország visszatérésétől - amivel Ján Slota riogat - ugyan nem kell tartani, de a választójoggal rendelkező kettős állampolgárok a jövőben gondot okozhatnak Szlovákiának. Morvay szerint magyar állampolgárságot elsősorban a Fidesz hívei fognak kérni, s ők fognak elmenni választani is, ha lesz választójoguk.

A cikkíró szerint Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke azzal, hogy máris magyar állampolgárságot kért, a Fidesz „nem éppen demokratikus politikáját” segíti. Magyarország rossz hírneve, amelyet az Orbán-kormány nem egészen egy éve alatt megszerzett, a szomszédokra, s az egész régióra is átterjedhet.

„Egyetlen dolog van csak, amely rosszabb annál, hogy valakit gyengének tartanak: ha valaki nevetségesnek tűnik. Magyarország Orbán idején egy nevetséges állam arculatát szerezte meg, amelyet virtuális világban élő apró Napóleonok irányítanak, amelyben parancsolhatnak a szélnek, az esőnek, megváltoztathatják az idő folyását, és betilthatják a rappereket a magánrádiókban. Így az országot akkor sem fogják komolyan venni, amikor valamiben igaza lesz, s a határon túli magyarok számára nem segítséget, hanem terhet fog jelenteni” - vélekedik Morvay Péter.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. január 06. 00:53
Jézus, Mária, Szent József! Most látom, hogy ezt egy magyar nyilatkozta... Amúgy én is jól tudom, hogy ki az a Morvay Péter. Az undorító, (ál)keresztény-cionista hitgyüli minden hájjal megkent gazembere.
várúr
2011. január 05. 17:07
Kettős állampolgárság, Ice T, Morvay Péter. Ennyire lehet a jóembert komolyan venni. Morvay a tótok rappere. Hülyét egyelőre a szlovákok csináltak magukból (19 állampolgárságától megfosztott szlovák közül 16 holland, német, stb, állampolgárságot vett fel).
56október
2011. január 05. 16:42
"Petr Moravskí" meg mondjon le a magyar állampolgárságáról, és kérje a szlovákot. Bár ennek a fajtának tényleg közömbös és értelmezhetetlen a nemzet, nemzetiség, haza fogalma. De milyen érdekes, hogy állampolgárságtól függetlenül minket utálni mindegyik tud...
1120
2011. január 05. 12:33
Na, ez pont olyan, mint amikor 49 cigány belerúg egy gázoló magyarba és éppen arra jár a porbafingó Renátócska, és ötvenedikként ő is rúg egyet. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!