Elhunyt Richard Holbrooke

2010. december 14. 09:49

Helyi idő szerint hétfőn Washington D.C.-ben elhunyt Richard Holbrooke diplomata, az 1995-ös daytoni békeszerződés kiharcolója.

2010. december 14. 09:49

Barack Obama, az USA elnöke a BBC-nek megerősítette: Richard Holbrooke neves amerikai diplomata helyi időn szerint hétfőn Washington D.C.-ben elhunyt. A 69 éves diplomatát szombaton aortaszakadás miatt műtötték a George Washington Egyetem klinikáján. Richard Holbrooke hivatásának teljesítése közben halt meg: Amerika afganisztáni politikájának áttekintésére készült.

A diplomata széleskörű elismertségét az 1995-ös boszniai háborút lezáró daytoni békeszerződés kiharcolása hozta meg. Haláláig az afgán-pakisztáni különmegbízott posztját töltötte be. A munka során vállalta az amerikai kongresszussal való konfliktusokat is, amikor az afganisztáni rendezés gazdasági és diplomáciai hátterét nem találta megalapozottnak.

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oxenstierna
2010. december 14. 13:31
Nyugodjon békében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!