Gallup: Tarlós magabiztosan nyer

2010. szeptember 23. 16:37

A Gallup legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Tarlós István meggyőző fölénnyel szerezheti meg a főpolgármesteri posztot az önkormányzati választásokon. Az intézet szerint a Fidesz-KDNP is többséget szerez majd a Fővárosi Közgyűlésben.

2010. szeptember 23. 16:37

A Gallup szerint Tarlós István komoly kihívó nélkül indulhat a választáson, és akár a leadott voksok kétharmadát is megszerezheti. Tarlóst jelenleg a budapestiek 44 százaléka, a biztosan szavazóknak pedig 69 százaléka támogatja, ezzel szemben  Horváth Csaba, az MSZP jelöltje a biztos szavazók 21 százalékát, míg a jobbikos Staudt Gábor 6 százalékát, az LMP-s Jávor Benedek pedig 3 százalékát tudhatja maga mögött.

A felmérés készítői megjegyzik, hogy Jávor Benedeknek és Staudt Gábornak komoly ismertségi problémákkal is meg kell küzdenie, ugyanis a budapestiek kevesebb mint ötöde tudta magától megnevezni e két személyt a főpolgármesteri címért induló jelöltek között. Tarlós István spontán felidézése ezzel szemben 72 százalékos, míg Horváth Csabáé 50 százalékos.

A Gallup 40 százalékpontos Fidesz-KDNP előnyt mért az MSZP-vel szemben a biztos szavazó pártválasztók körében, a kormánypártok ugyanis 64 százalékon, a szocialisták 24 százalékon, míg a Jobbik 7 százalékon, az LMP pedig 6 százalékon áll. Az intézet szerint ettől függetlenül valamennyi parlamenti párt bekerül a Fővárosi Közgyűlésbe.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. szeptember 24. 09:46
Tényleg, az önkormányzati választáson kell az 50%-os részvétel vagy nem? Nekem mintha úgy rémlene, hogy ez mindenképp csak egyfordulós, szóval nem. Mert azt nem hiszem, hogy túl nagy lesz majd a részvételi hajlandóság.
kérdés
2010. szeptember 23. 21:00
Én úgy saccolom, hogy az emeszpé önpusztító folyamata miatt a népek egyre kevésbé óhajtanak esélyt adni nekik egy esetleges visszatérésre. Annyi fenntartás lehet helyben, hogy tartanak bosszújuktól. Hiszen az évtizedek folyamán megtapasztalhattuk, sohasem voltak többségben, mégis akkora viharokat voltak képes kavarni, hogy szó elállt, hang elnémult, kar lehanyatlott.
crm114
2010. szeptember 23. 18:18
Gallup, március: Fidesz 60%, MSZP 17%, JMM 16%, LMP 4%. Ez alapján, ha most szerintük Budapesten 64:23:7:6 a helyzet, akkor ez a valóságban kb. 55:30:8:7. Tarlós viszonylag nyugodt lehet, de a Fidesz nem: mivel a közgyűlésben elég kevés mandátum van, ezért könnyen patthelyzet vagy akár ellenzéki többség alakulhat ki.
medve
2010. szeptember 23. 17:31
Túlzottan és sem izgulok, de zavar a sok bizonytalan. Elég volt egyszer átéli 2002-t. Akkor sem izgultam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!