Nem ufók üzentek az arccal

2010. augusztus 03. 13:27

A NASA egyik űrszondája ismét lefotózta a Mars felszínén található arcot, melyről végérvényesen kiderült: nem a marslakók üzenete az emberiségnek.

2010. augusztus 03. 13:27

A NASA Viking űrszondája 1976-ban fotózta le először a Mars Cydonia régiójában található arc alakú képződményt. Többen állították, hogy nem egyszerű sziklaképződményről van szó, ám a teória most megdőlt: a NASA egy másik űrszondája újabb, nagy felbontású felvételt készített a szóban forgó területről, amin nyoma sincs semmiféle arcnak.

A misztikus fotóért a régi űrszonda kisebb felbontású kamerája, a fényviszonyok okolhatók, de az emberi agy ösztönös arckeresése is felelős az optikai illúzióért. A Mars Reconnaissance Orbiter űrszonda speciális kamerájával (HiRISE) mindenesetre most megoldotta a harmincnégy éves rejtélyt.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. augusztus 04. 09:14
A NASA csak a CIA utasítására mondja ezt. Természetesen a marslakók (akik magyarok) építették nekünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!