Đoković mindent visz?

2023. június 21. 16:32

Novak Đoković ellentmondást nem tűrve nyerte meg az idei Roland Garrost, ezzel teljesítve pályafutásának legfontosabb célját: 23 Grand Slam-bajnoki címével immár egyedül áll a tenisz legfontosabb örökranglistájának élén. Meg az összes többi lista élén is.

2023. június 21. 16:32
null

Balázs Boldizsár írása a Mandiner hetilapban.

Pontosan két éve, előző Roland Garros-győzelmekor arra következtettünk, hogy hiába van már túl teniszének zenitjén Novak Đoković, a lassú hanyatlás a dicsfény ideje lehet. Ám senki nem számolt azzal, hogy a hanyatlás szinte észrevehetetlen lesz. Azt pedig egyenesen elképzelni sem tudtuk, hogy ha a szerb bajnok valamiképp mégis képes szinte nem is hanyatlani, annyi dicstelen helyzet vár majd rá, mint amennyin átküzdötte magát az elmúlt két évben.

Oltatlanság, Koszovó

Emlékezetes: a múlt év elején a világ aktuálisan legjobb teniszezőjét és az ország legrangosabb sporteseményének rekordbajnokát az ausztrál kormány kitoloncolta az országból, mondván, nincs beoltva koronavírus ellen. Ősszel aztán nem engedték be New Yorkba játszani, pedig már érvényben volt az a szabály, hogy nem lehet semmiben megkülönböztetni az oltottakat az oltatlanoktól – ám ez csak az amerikai állam­polgárokra állt, a szerb Đokovićon nem segített. A sportoló így két Grand Slam-indulástól esett el. És ha azt nézzük, hogy 2021 eleje óta nyolc indulásból hatszor bajnok lett, nyugodtan számolhatunk azzal, hogy legalább egy címtől is.

Úgy játszani, akárha az élete függne tőle, vélhetőleg jobban tud az, akinek tényleg függött már valamitől az élete”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Louis Miller
2023. július 07. 14:04
Csak halkan említem meg, Ausztráliaban nem azért lett kitoloncolva mert nem volt beoltva a koronavírus ellen, jobb ha utána nézne mindenki. igazából amiért fel vagyunk háborodva Ausztráliában (szerintem joggal) át akarta verni az ausztrál kormányt es az egész országot, mert azt állította hogy mar át eset a fertőzésen 14 nappal az indulása előtt, és hamis papírokat szerzet, csak a szerb media által lebukott, sajnos volt egy pár fénykép hogy egy díjátadón resztvett abban az idő pontban és ezért kitoloncolták. Ami nagyon furcsa es senki nem beszel, 3 évre ki volt tiltva Ausztráliából, és ha az igazságot nézzük nem is szabadot volna idén indulnia az AO2023, és jogtalanul nyert itt Ausztráliában..... mert utána lehet nézni hogy milyen sok ember lett tavaly kitoloncolva ugyan úgy 3 évre és azokat érdekes módon nem engedik be (min.3 évig) lehet itt dicsérni Djokovic-ot, de aki nem sportszerű és mindent elkövet, csalással, sunyi és alattomos eszközökkel nyer, az nekem nem sport ember.
Belamy88
2023. június 29. 20:28
Novák Dzsokovics nevét magyarul így kell helyesen átírni a nem latin betűs szerbről. Ideje lenne már az idegesítően helytelen "Djokovic" formulát és kiejtést abbahagyni és végleg száműzni a médiából. Persze a Nyugat iránti szolgai utánzás nem engedi. Holott a "Djokovic" a szerb teniszező nevének az angolszász átírása, a helyes kiejtés miatt. Egyébként ha Dzsokovics nem így ejtené a nevét, akkor Gyokovity formában kellene átírni, lásd Sztevanovity (Zorán) és nem "Stefanovic".
Ekeke
2023. június 29. 06:23
Hálás vagyok hogy mint a fociban a Messi-Ronaldo vetélkedést, a teniszben láthattam a Nadal-Federer-Djokovic harcokat. Ezek hárman szereztek több mint 70 GS torna győzelmet.A többieknek ezalatt csak felvillanásai voltak. És persze, a szerb Djokovic közöttük sem véletlen. Ahogyan az sem hogy az NBA és a világ jelenlegi legjobb kosarasa, a szerb Jokic. Van abban a mentalitásban egy győzni akarás.
digitalisjolet
2023. június 29. 00:47
Ha ez egy magyar oldal, akkor miért nem lehet Dzsokovicsnak írni? Ha már ő is így mondja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!