Fókusz

2022. február 22. 23:20

2022. február 22. 23:20
null

Hadgyakorlat Ukrajna területén február 22-én. Vlagyimir Putyin orosz államfő hétfő este elismerte a Donyecki és a Luganszki Nép­köztársaság függetlenségét, majd nem sokkal később kiadta a parancsot, és az orosz „békefenntartó erők” megindultak Kelet-Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetében hangsúlyozta, hogy országa nemzetközileg elismert határai Moszkva lépései ellenére változatlanok maradnak. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa még kedd éjjel összeült Ukrajna ügye miatt, itthon Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet. A miniszterelnök telefonon tárgyalt Zelenszkijjel, és kifejtette: Magyarország szomszéd államként aggodalommal figyeli a fejleményeket, és biztosította az ukrán államfőt arról, hogy hazánk, ahogyan eddig, ezután is támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!