Vitézy Dávid arról posztolt, Újbudán hogyan legalizálják a járdán parkolást

2023. május 26. 10:36
A közlekedési szakértő szerint a vasútellenes mozgalom főszervezője, az LMP-s Kreitler-Sas Máté sávot festetett fel az egyik utcában a járdára, ezzel egy fél méteres sávot elvettek a gyalogosoktól.

Vitézy Dávid Facebook-posztban leplezett egy újbudai képviselőt. Azt írja az LMP-s politikusról, „aki amúgy a Déli Körvasút megakadályozására alakult vasútellenes mozgalom főszervezője, most épp a máskor olyannyira féltett zöldet és a járdákat adja át a parkoló autóknak és legalizálja a járdán parkolást”

A közlekedési szakértő egy, a 444-en megjelent cikkre utal, amelyből kiderül, Kreitler-Sas Mátét, a XI. kerületi Kanizsai utca képviselőjet zavarta, hogy az autók úgy parkolnak, hogy elfoglalják a járda egy részét, sokszor babakocsival és kerekesszékkel sem lehetett elférni. Ezért a javaslatára felfestettek egy fehér sávot, ezzel odaadtak az autósoknak egy félméternyit a gyalogosoknak járó közterületből. Szerinte így lehetett kikényszeríteni a KRESZ-ben szereplő másfél méter szabad járdát, egyébként pedig  az autósok tiszteletben tartják a sávot.

Kreitler-Sas a cikk szerint tudja,

nem ez a tökéletes megoldás, 

„egyéb optimalizálás is várható”, akár az utca teljes átépítése is, a halszálkás helyett a párhuzamos parkolás bevezetése, bár akkor feleannyi autó férne el.

Vitézy erre megjegyezte, érdekes ez a történet, „mert pontosan látható belőle, mennyire őszinte a vasútellenes »zöldpolitika« Újbudán.

Nyitókép: Kreitler-Sas Máté Facebook-oldala

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés