Megijedt a bevételkieséstől, száműzte a szivárványos termékeket egy amerikai üzletlánc

2023. május 25. 6:01
A transzneműeknek készült fürdőruhák verték ki sokaknál a biztosítékot.

Az áruház dolgozóit ért fenyegetések, valamint vásárlói kifogások miatt eltávolítja, illetve hátrébb helyezi üzleteiben az LMBTQ tematikájú árucikkeket az egyik legnagyobb amerikai áruházlánc – közölte a Minneapolis-i székhelyű Target szerdán.

Az Egyesült Államok hetedik legnagyobb kiskereskedelmi hálózatának bejelentése szerint a hagyományos júniusi Pride tematikus hónap előtt egyes, főként vidéki térségekben működő hipermarketjeiben és áruházaiban a bejárat közeléből

az üzlet hátsó részébe helyezik át a tematikus hónapra szánt árucikkeket.

Hogy pontosan mely árucikkekről van szó, azt a cég közleményében nem részletezték, de az esetről beszámoló tudósítások szerint a legtöbb kifogás a transzneműeknek készült fürdőruhákat érték, amelyek szabása a nemi hovatartozás elrejtését teszi lehetővé.

A Budlight eladásai is visszaestek

Az amerikai piacon meghatározó kiskereskedelmi lánc döntését megelőzi a BudLight sörmárka körül kialakult vita, miután annak kampányában egy transznemű közösségi médiaszemélyiség szerepelt. Az influenszer Dylan Mulvaney szerepeltetése megosztotta a vásárlókat, akik tömegesen fordultak el a márkától, komoly visszaesést okozva a gyártónak. A vállalat a közelmúltban jelentette be, hogy megtriplázza nyári marketing kiadásait, hogy pótolja a kiesett forgalmat.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Jaime Reina / AFP

***

Transznemű fiúval kezdett reklámozni az amerikai sörmárka, be is zuhantak az eladásaik

 

 

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval nyugaton a lakosság nagyjából öt százalékát kitevő kisebbségre kell felhívni egész évben a figyelmet, és rendezni egy tematikus hónapot, merthogy ők a "védendő" kisebbség.
Hát, ott a hívő keresztények vagy a konzervativizmusuk nyíltan megvallók aránya alacsonyabb, ráadásul őket nem védik mindenféle kvótákkal, sőt, ha bevallják irányultságukat, akkor komoly retorziókkal számolhatnak - tehát a progresszív-liberális ideológia szerint őket még jobban kellene védeni.
Ja, hogy a progresszív mozgalomra keletkezése óta jellemző a kettős mérce. Hát igen.
De akkor miért kellene tekintettel lennem az általuk gründolt "pride-hónapra" és egyéb tematizálásra?
Milyen jogon várnak el azok szolidaritást, akik nyíltan taposnak a más táborban lévők számára fontos dolgokon, és soha, még csak véletlenül sem szolidárisak velük?

Az lesz a vége, hogy totálisan kettészakad a társadalom, és mindenből lesz woke illetve konzervatív verzió, olyan területeken is, ahol ez eddig fel sem merült - cipőből, élelmiszerboltból.
Ezzel a két világ totálisan elszakad egymástól, és egy egész életet le lehet élni anélkül, hogy érintkezne a másik felével.
Ez a legjobb út egy polgárháborúhoz.

A progresszió mindig kizárólagosságra törekszik, és nem tűri az ellenvetést, ezt nem lehet annyival elintézni, hogy "akkor nem figyelek rá oda, nem veszek részt benne"
Ez a woke mozgalom felülről szervezett, sok nagy cég konkrétan kizavarja a dolgozói a felvonulásra - vagy szembesülhetnek azzal, hogy az alkalmazójuk "nem együttműködőként" tartja őket számon, utolsó helyre kerülnek béremeléskor, és elsőre az elbocsájtásokkor.
A kommunizmus (mint az akkori kor progresszív mozgalma) is ugyanígy indult, aztán több, mint százmillió áldozata volt.

Van pár nagyon ritka eset, mint az XXY kromoszómások, de az orvosi eset, a kéz nélkül születettekre sem az mondjuk, hogy az normális, és a felsőtest egy sokadik formája, a sokszínűség jegyében.

Én a magam részéről nem a kommunizmus vagy a woke között választanék, hanem a normalitás mellett...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés