Nem csitul a Disney és DeSantis párharca

2023. március 29. 22:08
 Florida republikánus kormányzója, Ron DeSantis már egy jó ideje „hadban áll” a Walt Disneyvel, ugyanis a szórakoztató ipari óriás néhány vezetője rendszeresen támadja a politikust gyermekvédelmi intézkedései miatt.

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

A floridai Walt Disney World lesz a házigazdája az évente megrendezésre kerülő Out & Equal Workplace Summitnak, amelyet a szervezet honlapja szerint a „világ legnagyobb LMBTQ-konferenciájaként” jellemeznek – írta meg a FoxNews.

Mint a portál tájékoztat, az előzetes információk szerint több mint ötezer résztvevővel számolnak, köztük a világ legnagyobb vállalatainak vezetőivel, HR-es és DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) szakembereivel és szakértőivel, akik „mind az LMBTQ-egyenlőségért dolgoznak”.

A csúcstalálkozót olyan vállalatok szponzorálják és vesznek részt rajta, mint az Apple, a Walmart, az Amazon, a McDonald's, az Uber, a Hilton, a Boeing, a Pfizer és a Google. De több kormányzati ügynökség, köztük az amerikai külügyminisztérium, a CIA és az FDA is partnerként szerepel.

Nem mindenki örül az események

Mint a FoyNews emlékeztet: Florida republikánus kormányzója, Ron DeSantis már egy jó ideje „hadban áll” a Walt Disneyvel, ugyanis a szórakoztató ipari óriás néhány vezetője rendszeresen támadja a politikust gyermekvédelmi intézkedései miatt.

DeSantis tavaly léptette életbe az oktatás terén érvényesülő szülői jogokról szóló törvényt, amit a woke élharcosok „ne mondd, hogy homoszexuális” törvénynek kereszteltek el – idézi fel a lap.

A jogszabály tiltja a szexuális irányultság vagy a nemi identitás bármilyen megvitatását az osztálytermekben a negyedik osztály előtt.

A törvény elfogadása ellen a Walt Disney pár munkatársa tiltakozni kezdett, mire válaszul DeSantis megszüntette a vállalat különleges joghatóságát – részletezik. DeSantis a Disneyt a woke retorikát erőltető politikája miatt kérte számon, és a törvényjavaslat aláírásakor kijelentette, hogy „így néz ki az elszámoltathatóság”, amikor a „vállalati királyságnak végre vége szakad”.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neked meg mi a bajod? Óvodás korodban elárvult páriaként bolyongtál a toxikus maszkulinitás, és a kirekesztő heteronormativitás által körbefalazott udvaron? Nem volt szivárványpónis mérleghinta? Nem ülhettél 120 kilós, szakállás királylányok meredező ölébe? Van más út is az intoleráns szolgalelkűektől hemzsegő szülőföldeden folyamatos kudarcélménnyel járó genderaktivizmuson túl is; a TB neked is finanszírozza a pszichiátert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés