Rohamosan fogynak a BKV-sofőrök: intenzív toborzásba kezdenek

2023. március 29. 16:22
Csaknem száz buszvezetőt váltanak ki a besegítő, nem teljes munkaidős dolgozók.

Szedlmajer László, a BKV vezérigazgató-helyettese szerdán újságíróknak beszélt arról, hogy kiemelten kezelik a toborzást, mivel fokozódik a sofőrhiány a társaságuknál. Úgy fogalmazott, hogy a folyamatosan csökkenő létszám miatt előfordulhat, hogy 

„már nem tudjuk a feladatainkat elvégezni, ezért szeretnénk ezt megállítani, illetve visszafordítani”.

Leszögezte, intenzív toborzást végeznek, hiszen a 3-as metró átadását követően az autóbuszos pótlás nem szűnik meg, az 50-es és 56-os villamos vonalán nyáron kezdődő felújítások miatt továbbra is szükség lesz rájuk – írja az ATV. A trolik részlegén sem javul a sofőrhiány: az új járművel érkezésével az ágazat teljesítménye 13 százalékkal növekszik, így a létszámigény is nő.

Világszerte elöregedő szakma a járművezetői, a BKV-nál az 51 éves átlagéletkorú vezetői csapat megtartása és fejlesztése szükséges”

– jelezte.

A vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint a főállású teljes munkaidős autóbuszvezetők száma kevesebb, mint kétezer, a trolibuszvezetői létszám pedig 280. Hozzátette, hogy közel száz buszvezetőt váltanak ki a besegítő, nem teljes munkaidős dolgozók.

Durván egymásnak esett egy buszsofőr és egy utas a BKK egyik járatán (VIDEÓ)

Megjegyezte, arról próbálják meggyőzni az érdeklődőket, hogy a korszerűsített járművek esetében a buszvezetői munka nők által is jól végezhető, ám arányuk a buszoknál három-, míg a troliknál nyolcszázalék. 

A toborzás és képzés folyamatos, az idei bérfejlesztés 16 százalék”

– közölte, majd azzal folytatta, hogy azonnali kezdéssel 60-70, de akár száz embert tudnak foglalkoztatni, hosszú távú munkalehetőséget ajánlanak, lakóhelyközeli munkavégzést, a gyakorlati idő elismerését, cafeteriát, ingyenes utazást a járataikon a hozzátartozóknak is, valamint munkásszállót.

Kijelentette, a minimális alapóradíj 2400 forint, a havi átlagjövedelem bruttó 730 ezer forint, de akár 850 ezer forint fölött is lehet. Utóbbi nem kiugró, a járművezetők 20-25 százaléka ennyit keres.

Nem kapják vissza a fővárosi autósok a korábbi sávjaikat: vajon mit szól hozzá az Autóklub?

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés