Amerikai lap: Az FBI megfélemlítette az amerikai iskolatanácson résztvevő szülőket

2023. március 25. 12:37
Mindez azon a bizottsági ülésen derült ki, amelyet republikánus képviselők tartottak a „Szólásszabadság: a Biden-kormányzat elfojtja a szülők alapvető jogait” címmel.

A képviselőház republikánus képviselői meghallgatást tartottak, amelyen olyan szülők tanúvallomása hangzott el, akik felszólaltak az iskolaszéki üléseken az oktatáspolitika ellen, s ezért az igazságügyi minisztérium megfélemlítette, és arra kényszerítette őket, hogy hallgassák el a véleményüket – írja a National Catholic Register. A tanúk az Alkotmány és korlátozott kormányzás albizottságának első meghallgatásán tettek vallomást a „Szólásszabadság: a Biden-kormányzat elfojtja a szülők alapvető jogait” címmel.

Merrick Garland igazságügyi miniszter kiadott ki egy memorandumot, hogy foglalkozzanak az iskolai tanácsok ülésein állítólagosan zajló zaklatások, megfélemlítések és erőszakkal való fenyegetések problémájával. Nicole Neily, a Parents Defending Education alapítója elmondta a bizottságnak, hogy irodája olyan szülőkkel találkozott, akik nem mertek felszólalni az iskolatanácsok ellen, attól tartva, hogy a szövetségi bűnüldöző szervek kopogtatnak az ajtajukon. Mike Johnson képviselő, az albizottság elnöke, nyitóbeszédében azt mondta, a memorandumot arra használták, hogy

célba vegyék az aggódó szülőket, és megfélemlítsék őket.

Tiffany Justice, a Moms for Liberty nevű szülői jogokat védő szervezet alapítója egyetértett Johnson értékelésével, és azt mondta, az FBI telefonon hívta fel azokat a szülőket, akik szembeszálltak az iskolaszék tisztviselőivel. Idézett egy, a szervezetéhez tartozó anyát, akit az FBI állítólag arról faggatott, van-e fegyvere, vagy vannak-e mentális egészségügyi problémái, mert nem értett egyet az iskolatanáccsal.

Az iskolák eltitkolják a szülők elől a gyermekek „nemváltását”: fokozódik a küzdelem Amerikában

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés