Orosz nyomozóbizottság a Putyin elleni elfogatóparancsról: azonosítani fogjuk a döntést meghozó bírákat

2023. március 18. 12:03
A szervezet vezetője vizsgálat lefolytatását kérte.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) pénteken elfogatóparancsot adott ki az orosz elnökkel szemben. A döntésre számos politikus és szervezet, többek között az orosz nyomozóbizottság is reagált. A Bizottság úgy véli,

tudatosan törvénytelen döntést hoztak”

az orosz elnök és a gyermekjogi biztossal szemben.

Az elfogatóparancs az orosz elnök mellett Marija Alekszejevna Lvova-Belovára, az orosz elnöki hivatal gyermekjogi biztosára is kiterjed – a szerk.

A döntést hozó bírákat is azonosítani fogják

A nyomozóbizottság elnöke, Alekszandr Basztrikin az ügynökség központi irodáját arra utasította, hogy folytasson le vizsgálatot a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntése ügyében – derült ki a Bizottság Telegram-csatornáján közzétett bejegyzésből. Az orosz nyomozóbizottság közleménye szerint az ellenőrzés alatt azonosítani fogják azokat a bírákat is, akik „a fent említett, tudatosan törvénytelen döntéseket hozták”.

Telegram-oldalukon azt is hangsúlyozták, hogy az ellenőrzés eredményei alapján a nyomozóbizottság meghozza majd az ügyészségi döntést.

Orosz külügy: Moszkva semmisnek tekinti a Nemzetközi Büntetőbíróság Putyin ellen kiadott letartóztatási parancsát

 

Dühös orosz reakciók

Ugyancsak beszámoltunk arról, hogy Moszkva semmisnek tekinti a Nemzetközi Büntetőbíróság Putyin ellen kiadott letartóztatási parancsát. „Oroszország nem működik együtt ezzel a szervvel, és az ICC-től származó előírások jogilag semmisek lesznek számunkra” – hangsúlyozta az orosz külügyi szóvivő.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök pedig még ennél is erősebb kijelentést tett. A politikus egy WC-papírt ábrázoló emotikont is bejegeyzéséhez csatolva úgy fogalmazott: „a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. Nem kell elmagyarázni, hogy ezt a papírt mire kell használni.”

Örömteli ukrán fogadtatás

Ezzel ellentétben Ukrajna több képviselője is üdvözölte az elfogatóparancs kiadásának hírét.

 A világ jelzést kapott arról, hogy a bűnöző orosz rezsim vezetői és csatlósai felelősségre lesznek vonva.

Ez történelmi döntés Ukrajna és a nemzetközi jog egész rendszere számára” – fogalmazott Andrij Kosztyin ukrán főügyész a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

A pénteki hírt Volodomir Zelenszkij is örvendetesnek ítélte meg. Történelmi döntésnek nevezte, „ahonnan a történelmi felelősség kezdődik” – idézte az ukrán elnököt a Guardian.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

***

Összesen 242 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, hogy tudjuk, agyhalott dékás! Hol van a nyomoźóhatóság, ami kivizsgálta, hogy mi történt? Hol vannak a nevek, akikről bebizonyosodott, hogy törvénytelenül vitték el?

Nyilván a buborékodban elég annyi, hogy neked ez a véleményed és az rögtön tény is lesz, csak most a nemzetközi bíróság azzal, hogy bejelentésre intézkedett ugyanazt tette, amit Svájc. Megszüntette a függetlenségét. Innentől nincs értelme. Megjegyzem Svájc már érzi, hogy nagy hibát követett el, de a bizalom olyan, mint a fing. Nem lehet visszaállítani.
Európa teljesen felszámolja magát.

Te meg egy agyhalott vagy!

Na, akkor mesélj a nyomozóhatóságról, amelyik eljárt!

Na ne viccelj már! Ha én elhelyezek egy tartalmat, azt állútva, hogy xy gyerekeket vitt el, akkor a bíróság elfogató parancsot ad ki ellene?
Ennyire hülye még egy dékás sem lehet!

Az okos emberek bizonytalanok abban, amiről gondolkodnak!

Te bezzeg sziklaszilárdan hiszel! Semmi el nem tántorít a hülyeségedtől!

Ezért tart ott a baloldal, ahol. Nektek bármit lehet hazudni! Mindent elhisztek, ha az illető hitet tesz az Orbán gyűlölet mellett.

Ti idióta dékások azt hiszitek, hogy a véleményetek tény! Az ukrán propaganda állít valamit, amiről te, agyhalott, azt állítod, hogy tény.

Minimum , hogy több országból álló vizsgálóbizottság felállitása után lehetne ilyet felelősen állítani.

Azt tudtad, hogy az Európai Bíróság bírái között olyan is van, akinek nincs jogi végzettsége?
Nemcsak Biden szenilis. Egész európa nevetséges. Ez a bíróság is az. Komolytalan és nevetséges. Csak a valódi haborús bűnöket elkövető erős országok nem ismerik el a fennhatóságát, mint az USA, Oroszország és Kína. Egy gittegylet!

Te meg csak arra vagy jó, hogy terjeszd Gréczy hazugságait!

Tudod mit kérdezne most Sztálin?
Hány hadosztálya van a Nemzetközi Bíróságnak?

Csak szólok. A németek nem fognak meghalni az ukránokért, a franciák meg pláne, még lőszerük sincs, az amerikaiak pedig ha neki indulnak, majd megtalálják a Belgorod és Generalisszimusz tengeralattjárókat. Amiket perpillanat még nem találnak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés