Felemás kijelentéssel reagált Biden a Putyin elleni nemzetközi elfogatóparancsra

2023. március 18. 09:31

Az amerikai elnök szerint indokolt a Putyin elleni elfogatóparancs, de nemzetközileg ők sem ismerik el.

2023. március 18. 09:31
null

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerint Vlagyimir Putyin „egyértelműen háborús bűnöket követett el”, ezért a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntése jogos, hogy elfogatóparancsot adott ki ellene

– idézte Joe Biden válaszát a Guardian.

Az USA nem tagjai a Nemzetközi Büntetőbíróságnak

A lap hozzátette, hogy az USA elnöke úgy tette a fenti kijelentést, hogy országa nem tagja a Nemzetközi Büntetőbíróságnak, és korábban nem is működött azzal együtt. Mivel attól tartottak, hogy esetleg az amerikai katonáik is célkeresztbe kerülhetnek.

Ez az első alkalom, hogy a bünetőbíróság elfogatóparancsot ad ki az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjának egyike ellen – hívta fel a figyelmet a Guardian.

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

***

 

***

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attyla
2023. március 18. 17:41
Az USA eddigi szinte az összes elnökét, de főleg a ll.WW. utániakat mind bíróság elé kellene állítani! Merkelt is stb! Ezek mind a háborút a globális politikai, gazdasági, pénzügyi és katonai válságot idéztek elő! Erre fényes példa az ukrán balhé!
SzkeptiKUSS
2023. március 18. 13:27
Simán elfogadnám, ha a hasonlóan érintett amerikai elnökök és felelős személyek is a listán lennének, de csak akkor!
zolizolizoltan
2023. március 18. 12:40
Putyin ezentúl nem utazhat Nyugatra.
-Zsolt-
2023. március 18. 11:55
Remélem, egy szép napon el is fogják, és a szolgájával együtt lábuknál fogva fellógatják, és a népre bízzák, hogy mit tesznek velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!