Döntött a Fidesz Finnország NATO-csatlakozása ügyében

2023. március 17. 15:39
Kocsis Máté bejelentette: az erről szóló parlamenti szavazást előrehozzák március 27-ére.

„A Fidesz-frakció nevében tájékoztatom Önöket, hogy döntöttünk Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról” – írja Facebook-oldalán Kocsis Máté. Kiemelte: 

a parlamenti szavazást március 27-ére előrehozzák, és azon egységesen igennel fognak voksolni.

A frakcióvezető hozzátette, Svédország ügyében a képviselőcsoport később dönt.

„Semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadunk el sem külföldről, sem külföldi megrendelésre dolgozó magyar baloldali politikusoktól, sem NGO-któl, sem a médiától arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon, azokról mely napokon szavazzon” – írja Kocsis Máté.

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 283 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már eddig is volt közvetlen határ.

A magyar kormány is felelőssé válik a háború eszkalációjáért, a harmadik világháború kitöréséért. Eddig is felesleges volt a kettős beszéd, a gyarmatokon élőknek nincs jogosultsága beleszólni a nemzetközi folyamatok alakulásába. Akik eddig is szívesen látták volna gyermekeiket meghalni az ukrán fronton a globális nagytőke érdekeiért, azok most pezsgőt bontanak, s várják a családjuk számára érkező behívókat.

A balliberális elit - egyébként jogosan - minden fórumon felelőssé tette Horthyt azért, mert egy idegen hatalom, a náci Németország oldalán beszállt a háborúba, s ártatlan magyarok életét áldozta fel a birodalmi célokért.

Kérdezem, hol van most a balliberális elit, Gyurcsány, Dobrev, Orosz Anna és a többiek, miért nem követelik Brüsszeltől a Magyarországot egyenlőre gazdaságilag kizsigerelő háború, az ukrán nácik támogatásának leállítását, miért nem lépnek fel a világháborúhoz vezető amerikai és brüsszeli - ez utóbbi az amerikai gyarmatosítók végrehajtó szerve - háborús uszítás, katonai fegyvercsörtetés ellen?

Mi a különbség Horthy egykori szereplése és Magyarország, az EU mostani háborús szereplése között? Jó, az USA érdekelt a náci ukránok gyérítésében, a szlávok irtásában, a sakktáblán már lejátszották a lengyelek, a csehek és a szlovákok kiirtását is, akik teljes erőbedobással küzdenek az első orosz atomcsapásokért. De nekünk miért kell megint szar csatlósként a vágóhídra vinni a bőrünket? Kiknek az érdekében?

Várjuk ki a végét. Eredetileg arról volt szó, hogy csak együtt lépnek be. Nem tudom, ez áll-e még.

Nem hiszem, hogy lett volna lehetőség húzni a ratifikációt.
Vannak még olyan EU-s források, amiket nem fagyasztottak be, egészen biztosak lehetünk benne, hogy akkor beindult volna a teljes úthenger.

igen, azutan mar csak rajtunk mult volna es akkor szetszednek mert a kisgomboc nato mar nagyon ehes, uj orszagot kell elnyelnie

Ezzel megkezdődött Magyarország kizáratása a NATO-ból
Nehogy azt higgyük, hogy ezek majd ezután elnézők lesznek.
Svédország is bekerül, akkor tuti, hogy támadásokat fognak intézni Magyarország kizárása ügyében.
Mos nagyon rövidlátó volt a Fidesz.

A kérdés nem a fegyverzet, hanem a szerződéses tagság volt. Mert én a telepített bumerángot kifogásolnám, persönlich.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés