„Megaláztak minket, erre ment ki a játék” – Fradi-szurkoló a német hatóságok vérforraló provokációjáról

2023. március 9. 11:30
Írta: Nagy Gábor
A „Fradivonat” most már viszont újra robog Leverkusen felé, két órás késésben. Vielen Dank.

A Mandiner megírta, hogy a német rendőrség a határon megállította a Bayer Leverkusen-Ferencváros Európa-Liga mérkőzésre (odavágó) tartó vendégdrukkereket szállító vonatot, amely szerda este indult Budapestről.

Lapunknak sikerült megszólaltatnia egy, a vonaton utazó szurkolót, aki a következőket mondta: a cseh-német határon már több száz német rendőr várta őket, mire odaért a szerelvény.

„Úgy néztek ki, mint a Csillagok háborújában a rohamosztagosok” – mesélte.

Miután a különvonat beért az állomásra, az egyenruhások szinte azonnal ellepték a szerelvényt, majd ezt követően a vagonokból egyesével szállították le a Fradi-szurkolókat.

Az UEFA-hoz fordul a Ferencváros a német rendőrök akciója után

„Töviről hegyire átvizsgáltak minket.

Táskáinkat széttúrták – nem mi mutattuk meg nekik, hanem ők kezdtek el matatni bennük –; ezután le kellett vennünk a sapkáinkat, kabátjainkat, pulóverjeinket; így motoztak át”

– ecsetelte a történteket, hozzátéve, hogy tőle például egy svájci bicskát vettek el, ami a táskájában pihent, összecsukva. Hiába mondta a rendőröknek, hogy egyáltalán nem tervezte bevinni az eszközt a stadionba – nem is lehetne, oly szigorú a stadion-beléptetési procedúra –, az egyenruhások mégis elkísérték őt egy külön sátorba, amelyet már jóval a vonat érkezése felállítottak a hatóságok, és felvettek az „esetről” egy jegyzőkönyvet – jegyezte meg.

Több szurkolót viszont nem engedtek vissza a szerelvényre, biztos számot azonban (még) nem tudni, értesültünk ugyancsak tőle.

„A vonat veszélyt jelent Németországra" - a németek feltartóztatták a Fradi-drukkereket

Mint fogalmazott:

„megaláztak minket, erre ment ki a színjáték”.

„Addig nem mehettünk tovább, amíg az összes kocsit át nem vizsgálták, az összes szurkolót meg nem motozták – folytatta. – Annyi könnyebbség volt egyébként, hogy a vonatról mind a két irányba le lehetett szállni, de a több száz rendőrből alig pár tucat dolgozott »ténylegesen«.”

A „Fradivonat” egyébiránt most már úton van Leverkusen felé, két órás késésben.

„Közbeszólt a klub, a külügy, a MÁV és kb. mindenki. Két óra plusz után, a vonat úton van” – olvasható a FradiMob oldalán.

Nyitókép: Facebook (illusztráció)

***

Elegem van a gesztuspolitikusokból! - Kubatov Gábor a Mandinernek

Összesen 508 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az új náci Németország.....a hozzánk érkező szurkolókat hasonlóan kell fogadni, ha kell, örökre kiutasítani.

ELMEBETEG VAGY.

Számos alkalommal voltak már nagy tömegben magyar fociszurkolók Németországban, soha semmilyen atrocitást nem követtek el.

ELLENBEN. Most tényleg kezdjük els sorolni, Kölntől Hamburgon át Berlinig, hiva süllyedt Németország közbiztonsága (is)?!?

ELMEBETEG VAGY.

Fradi szurkolókkal az elmúlt években semmiféle gond nem volt Európában, nem most utaznak először a csapattal. Valójában fogalmad nincs róla, miről beszélsz.

De közben meg sírsz, hogy mennyi a néger a Fradiban? A nácik már rég a liberálisok. A németek meg maradtak, amik voltak, csak másként nevezik őket.

Elégtétel lesz, ha nyerünk.

:) Félnünk nem kell, a jobbak mi vagyunk, mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk.

Mindenben tökéletesen egyetértek veled. Sajnos ilyenek vagyunk. Úgy gondoljuk megéri megjuhászkodni, hátat görbíteni, megálázkodni, szót fogadni az EU-nak. Nem merünk kilépni az EU-ból, mert nemzeti büszkeségünk nem valódi, csak egy máz, melyet hajladók vagyun feladni egy nagyobb EU-s falatért.

schengeni egyezmény

Az Európai Unió egyik legfontosabb elvének, az unión belül történő szabad mozgásnak a dokumentuma, amely lehetővé tette a tagállamok közötti útlevél nélküli átjárást.

Nos, ezt sértették meg, aljas szándékkal.

Remélem, a visszavágón, a TEK majd teszi a dolgát, olyan demokratikusan és törvényesen, ahogy a német rendőrség.

Nem kell minden békát lenyelni, még a végén azt hiszik, hogy szeretjük.

Tegnap is írtam, hogy az ilyen bunkókra, mint mamarizsa ne reagáljatok.

Na, erre a tomasso nevezetű primitív DK-s idiótára sem kellene reagálni senkinek.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés